fbpx

Pâinică de luat la școală

Icon print Print

PÂINICĂ DE LUAT LA ȘCOALĂ

Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente:

750 gr făină 650 Raftul bunicii
400 ml apă călduță
1 pachețel de drojdie uscată
15 gr sare
70 gr de unt
75 gr semințe crude de dovleac, in, mac (alături de 75 gr făină și 2-3 gr de drojdie)

Mod de preparare:

Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade.

Amestecă făina cu drojdia și apa, iar apoi frământă cu spor până devine un aluat omogen. Lasă-l 10 minute să se odihnească iar apoi adaugă sarea și untul la temperatura camerei. Mai frământă 10 minute și lasă aluatul la dospit. Când volumul i se dublează, e numai bun de modelat!

Separat, macină fiecare tip de semințe și amestecă-le pe fiecare în parte cu încă 75 grame de făină și 2-3 grame de drojdie. Mai pune puțină apă, până ce obții 3 aluaturi în culoarea semințelor măcinate.

 

Întinde 3 fâșii din aluatul de pâine peste care adaugă fiecare din cele 3 fâșii din aluatul cu semințe: o fâșie de aluat de pâine, o fâșie de aluat cu semințe. Rulează-le pe fiecare în parte și așază în tăvițe pâinicile astfel obținute. Lasă-le să crească aproximativ 15 minute și dă-le la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coace pâinicile 10 minute la această temperatură, apoi încă 20 de minute la 150 de grade.

Când se răcesc, sunt numai bune de tăiat felii colorate pentru sandwichuri gustoase și spectaculoase, care îi fascinează pe cei mici!

Poftă bună!

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură

Banana Bread

VEZI REȚETA
Image Banana Bread