V-ați făcut timp pentru un prânz la bunici în această primăvară? Minunat!
Avem o rețetă de aperitiv gustos, în ton cu vremea caldă, de care vă puteți bucura înainte de felurile principale pregătite cu drag de bunica: pâinici aromate cu usturoi proaspăt. Au un gust care va rămâne multă vreme în mintea celor dragi!
Timp de preparare: 3 ore și 25 de minute
Număr de porții: 10 pâinici pufoase
Ingrediente:
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Pentru decor:
Mod de preparare:
Zâmbește larg, suflecă-ți bine mânecile până la coate și hai să începem! Pentru aluatul de pâinici, amestecă într-un bol ingredientele uscate: făina, zahărul, sarea și drojdia, peste care adaugă cu grijă laptele, oul și cele 2 linguri de unt moale (nu topit).
Frământă cu drag aluatul pentru 10 minute. Vei observa că acesta rămâne lipicios, ceea ce înseamnă că e pregătit să stea la odihnit pentru o oră, acoperit cu un ștergar curat.
După ce aluatul și-a dublat volumul, mută-l pe un blat presărat din plin cu făină. Frământă-l iar timp de 5 minute, după care acoperă-l cu ștergarul și lasă-l la odihnit încă 15 minute.
În acest răstimp, prepară umplutura pâinicilor. Ia un bol încăpător și combină cele 25 de g de unt moale cu ceapa verde tocată mărunt, cei 3 căței de usturoi zdrobiți, sarea și piperul. Amestecă până obții o compoziție omogenă. Separat, rade mozzarella și cașcavaluri, în două boluri diferite.
După ce aluatul s-a odihnit pentru a doua oară, înfăinează suprafața de lucru și întinde-l, cu ajutorul unui sucitor, într-un dreptunghi. Pe jumătate din foaia de aluat, întinde uniform compoziția de unt și usturoi. Pune cealaltă foaie de aluat peste partea cu umplutura, iar deasupra presară puțină mozzarella și cașcaval proaspăt ras.
Acum e timpul să formezi pâinicile. Rulează aluatul foarte strâns, din toate părțile, având grijă să-l lipești bine la capete. Ar trebui să capete forma unei rulade. În continuare, feliază-l cu grijă, în 10 bucăți egale sau câte îți ies.
Așază fiecare bucățică de aluat umplut într-o tavă rotundă, de jur împrejur, lipite între ele. În centru, pune bucățile rămase, pentru a umple bine tava.
Acoperă tava cu un prosop curat și las-o să stea la cald, timp de 40-50 de minute. După ce timpul s-a scurs, unge bine pâinicile cu uleiul de măsline. Decorează-le cu cei 2 căței de usturoi pisați și lingura de pătrunjel verde tocat. Opțional, mai poți presăra puțină mozzarella și cașcaval ras pe deasupra pâinicilor sau poți completa decorul cu mixul de verdețuri alese (rozmarin, cimbri proaspăt, oregano, etc).
Dă tava la cuptorul încins la 180°C, pentru 20-25 de minute, până ce pâinicile se rumenesc frumos și trec de testul scobitorii.
Nimic nu se va compara cu bucuria de pe chipurile bunicilor și copiilor atunci când vor rupe pâinicile coapte și aburinde făcute cu drag de tine și vor constata cât de pufoase și gustoase sunt.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.