fbpx

Papanași cu brânză necrescuți

Icon print Print

PAPANAȘI CU BRÂNZĂ NECRESCUȚI

Timp de preparare: 25 de minute

Ingrediente:

150 g de făină 000 Raftul Bunicii
50 g de griș Raftul Bunicii
450 g de brânză dulce de vaci
2 ouă
80 g de zahăr
20 g de zahăr cu vanilie
1 linguriță de sare
30 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Mod de preparare:

Primul pas este să alegi un bol încăpător în care să amesteci toate ingredientele de mai sus, mai puțin uleiul. Pe acesta din urmă îl vei încinge într-o tigaie care a văzut multe la viața ei. Cu mâinile tale harnice și pricepute, pudrate bine cu făină Raftul Bunicii, vei modela papanași drăguți și rotunzi așa cum făceau și încă mai fac multe mame din Bucovina.

Așează-i pe o suprafață înfăinată și apoi așează-i cu grijă în tigaia încinsă.Prăjește-i la foc moderat câte 3 minute pe fiecare parte sau până devin rumeni-aurii. Scoate-i pe o farfurie așternută cu șervețele absorbante și apoi bucură-te de ei cu zahăr presărat deasupra.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj