Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Ingrediente pentru aluat
150 g unt
4 linguri smântână
3 linguri de grăsime topită sau ulei
drojdie proaspătă cât o măslină
Făină 000 pentru Cozonac Raftul Bunicii cât cuprinde
2 g sare
3 linguri de lapte călduț
2 g zahăr
Ingrediente pentru umplutură
50 g Făină 000 pentru Cozonac Raftul Bunicii
50 g Griș din Grâu Raftul Bunicii
500 g brânză de vaci
200 g zahăr
50 g unt
200 g stafide
rom sau apă călduță
4 ouă
2 linguri smântână
Vârf de cuțit de sare
Esență de migdale
Pentru masa de Paște din acest an, îți propunem o rețetă de pască cu brânză și stafide pe care o poți face simplu și ușor. Este o rețetă diferită de pasca tradițională cu aluat de pâine ori de cozonac, dar în care vei regăsi gustul bogat de brânză și stafide, nelipsit de Sărbătorile Pascale.
Mod de preparare:
Pune drojdia cu zahăr într-o cană cu lapte călduț și lasă la odihnit. Hidratează stafidele în apă călduță sau în rom, iar apoi tăvălește-le prin făină.
Amestecă într-un vas untul, smântâna, sarea, uleiul, făina și drojdia. Frământă bine și lasă la crescut, cât pregătești umplutura. Pentru umplutură, amestecă făina, grișul, brânza de vaci, zahărul, untul, ouăle și smântâna.
Grișul va fi un ajutor de nădejde, mai ales dacă umplutura de brânză este prea lichidă. Când amestecul s-a omogenizat, adaugă la final esența de migdale, apoi stafidele hidratate și date prin făină.
După ce umplutura e gata, întinde aluatul fraged într-o foaie subțire de 1 cm, pune foaia în tava rotundă cu pereți detașabili, unsă cu puțin ulei, iar apoi decupează din aceasta un cerc care să depășească cu 2 cm circumferința tăvii. Înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc, iar apoi toarnă compoziția, nivelând-o.
Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade, pentru 50 de minute sau până când pasca devine aurie și trece testul scobitorii. Lasă pasca la răcit la temperatura camerei. Caldă sau rece, este delicioasă!
Poftă bună!
© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.