Pentru pită:
500 g făină 650 Raftul bunicii
½ pliculeț de drojdie uscată
½ linguriță de sare
½ linguriță de zahăr
o linguriță de ulei de măsline
250 ml apă călduță
Pentru pregătirea păstrăvului:
1 păstrăv sălbatic
1 castravete mic tăiat felii
o lingură de maioneză
1 vârf de linguriță de hrean
câteva frunzulițe de mărar tocat fin
Mod de preparare:
Începe cu aluatul. Într-un castron, așază cu grijă făina și fă-i puțin loc în mijloc.
Adaugă apoi drojdia uscată, zahărul, sarea, uleiul de măsline și apa călduță și frământă ușor amestecul, timp de 10 minute, până când acesta devine omogen.
Sfatul nostru: pentru ca pita să iasă pufoasă, pune aluatul deoparte la dospit, pentru 20 de minute, timp în care pregătește păstrăvul.
Acum, filetează păstrăvul (e important să fie sălbatic și nu de crescătorie;
diferența de gust e semnificativă!) și pune-l pe grătar.
În paralel, pune la copt pitele într-o tigaie, fără ulei. Când sunt ușor rumenite, ia-le din tigaie, fă-le un „buzunăraș” unde să așezi cu dragoste păstrăvul, feliile de castravete și sosul de maioneză; peste acestea, poți adăuga hreanul și mărarul, având grijă să fie potrivite pe gustul celor mici.
Poftă mare!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.