fbpx

Plăcintă cu fructe de pădure

Icon print Print

Plăcintă cu fructe de pădure

 

Cauți un desert perfect pentru a fi pregătit și savurat în familie, cu fructe de sezon? Din fructe mici, dulci-acrișoare și viu colorate, pregătește o plăcintă savuroasă și veselă ca o zi  de vară. Încearcă și tu rețeta de mai jos, mai ales că fructele de pădure se găsesc din plin în piețe și magazine!

Timp de pregătire:

1 oră și 15 minute

Ingrediente:

300 g Făină 000 Raftul bunicii

150 g zahăr

150 g unt

2 ouă (unul pentru uns)

1 esență de vanilie

450 g fructe de pădure

Apă cât cuprinde

Mod de preparare:

Pentru un aluat fraged, amestecă făina cu untul, praful de sare și apoi un ou. Frământă totul, încorporând treptat apa, până la obținerea unui aluat tare, omogen și ușor de modelat. Acoperă-l cu o folie alimentară și dă-l la rece pentru cel puțin 1-2 ore.

Vei avea suficient timp cât să pregătești umplutura și să le dai de veste prietenilor ori celor din familie că-i aștepți la un desert savuros, la o felie de vară.

Pentru umplutură, împarte cantitatea de fructe în două. Prima jumătate pune-o într-un vas la foc mic și amestec-o încontinuu cu zahăr și esența de vanilie, timp de 5-10 minute. Fructele se vor lega între ele, bucătăria se va înmiresma, iar tu poți da start visării! Dar nu prea mult, pentru că ai de oprit focul și de adăugat și restul de fructe proaspete.

Când revii la aluat, separă 1/3 din el pentru a acoperi plăcinta, iar din cele 2/3 din aluat, întinde o foaie de dimensiunea tăvii pentru tartă. În tava unsă cu o linguriță de unt și tapetată cu făină ori cu hârtie de copt, așază cu grijă foaia de aluat. Înțeap-o, din loc în loc, cu furculița, pune fructele și nivelează umplutura.

Când vine rândul celeilalte părți de aluat, aici poți improviza. Fie întinzi aluatul într-o foaie rotundă, din care decupezi porțiuni mici cu forme de fursecuri, fie tai aluatul în fâșii subțiri, pe care le împletești după pricepere, direct peste umplutură. Aranjează-le cu încredere, plăcinta va fi cu siguranță minunată!

Pentru o culoare de chihlimbar după copt, bate oul și unge plăcinta. Pune tava în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute, la 175 grade Celsius.

Îți va umple casa de o aromă încântătoare! Să ai puțină răbdare până ce o consumi, umplutura de fructe va fi foarte fierbinte. Cu siguranță vor curge laude în această după-amiază, cu o asemenea plăcintă! Poftă bună!

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură