fbpx

Prăjitură cu cremă de trandafiri

Icon print Print

Nu-i așa că visezi să faci o prăjitură la care nu se așteaptă nimeni și care să devină instant un dulce clasic în familia ta? Ce-ai spune de o prăjitură cremoasă, cu o aromă surprinzătoare de trandafiri?

Timp de preparare: 2 ore

Număr de porții: 6

Ingrediente

Pentru blat

150 g făină 000 Raftul bunicii

150 g unt moale, 80% grăsime

150 g ciocolată amăruie

30 g cacao

5 ouă

100 g zahăr pudră

100 g zahăr cristal

2 linguri de petale de trandafiri

Un plic de zahăr vanilat

Un strop de sare

Pentru cremă

150 g unt moale cu minim 80% grăsime

150 g mascarpone la temperatura camerei

150 g zahăr pudră

2 linguri de petale de trandafiri măcinate

2 linguri apă de trandafiri

1 lingură dulceață de trandafiri

Sucul de la 2 lămâi

Mod de preparare

Separă albușurile de gălbenușuri, pune într-un vas untul moale, zahărul, zahărul vanilat și sarea, încorporând treptat gălbenușurile și mixând cu grijă. Între timp, topește ciocolata, iar la sfârșit adaug-o în mixul cremos, amestecând din nou. Apoi, bate bine albușurile, împreună cu zahărul cristal și un vârf de cuțit de sare, până ce spuma devine fermă.

Separat, cerne făină și cacao, apoi mută o jumătate din această compoziție în castronul cu crema de ciocolată, împreună cu jumătate din cantitatea de spumă din albușuri. Adaugă apoi și restul de făină, cacao și spumă și amestecă delicat cu o spatulă, cu mișcări ample. Pune hârtie de copt pe fundul unei forme înalte, tapetând, pentru mai multă siguranță, cu puțin unt și făină. Toarnă conținutul în formă, nivelează frumos, apoi pune blatul în cuptor pentru 40-45 de minute.

Între timp, poți prepara crema: bate cu mixerul untul împreună cu zahărul până obții o spumă, apoi adaugă brânza mascarpone. Mixează din nou, până când compoziția se omogenizează. Adaugă apoi sucul de lămâie, apa de trandafiri, dulceața și petalele de trandafiri mărunţite, mixând din nou, până când obții o culoare omogenă, de roz delicat.

Nu mai rămâne decât să ornezi tortul. Taie blatul în 3 sau 4 straturi și umple pe rând fiecare strat cu delicioasa cremă de trandafiri. La final, presară petale de trandafiri și bucură-te de un tort rafinat și nespus de gustos!

Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

VEZI REȚETA
Image Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

Quiche cu broccoli și costiță

VEZI REȚETA
Image Quiche cu broccoli și costiță

Chec de Crăciun, cu fructe confiate

VEZI REȚETA
Image Chec de Crăciun, cu fructe confiate