Prăjitură cu griș

Icon print Print

PRĂJITURĂ CU GRIȘ

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

Pentru aluat:

9 linguri de griș Raftul bunicii
3 ouă mari
6 linguri rase de zahăr
un pumn de fulgi de migdale

Pentru sirop:

500 ml lapte
2 plicuri zahăr vanilat

Pentru garnisit:

câteva linguri de frișcă bătută
fructe din dulceața preferată

Mod de preparare:

Când afară sunt 40 de grade, bucătăria este ultimul loc în care ai vrea să intri. Și totuși, puține sunt bunătățile comparabile cu cele pregătite în casă. De-asta avem o rețetă simplă și rapidă, care să mai răcorească zilele toride.

Dă startul prin a face două echipe: cea a albușurilor și cea a gălbenușurilor. Bate rapid albușurile spumă, cu un varf de sare. Mixează gălbenușurile cu zahăr timp de 2-3 minute. Adaugă grișul, spuma de albușuri și migdalele și amestecă ușor, până se omogenizează.

Unge cu unt și tapetează cu griș o tavă mică (25×15 cm), apoi toarnă compoziția. Dă la cuptor vreme de 25-30 de minute, la foc de 180o C. Amestecă laptele cu zahărul vanilat, iar când prăjitura este rumena si frumoasa, fără să scoți tava din cuptor și fără să închizi focul, toarnă amestecul de lapte peste ea. Mai lasă 3 minute la cuptor, până se absoarbe laptele.

Stinge focul si mai lasă bunătatea să se odihnească în cuptor câteva minute. Scoate-o apoi să se răcorească la temperatura camerei.  Porționeaz-o și garnisește-o cu frișcă și fructe din dulceață.

Poftă bună!

Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

2 ore și 40 de minute

VEZI REȚETA
Image Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

Pâine cu mălai

4 ore

VEZI REȚETA
Image Pâine cu mălai

Chec din fructe uscate

1 oră și 30 de minute

VEZI REȚETA
Image Chec din fructe uscate
Gătit cu Drag