fbpx

Prăjitură cu migdale și portocale

Icon print Print

Prăjitura cu portocale este un minunat omagiu adus iernii. Îmbină gustul dulce al aluatului de tartă, cu aroma acrișoară a portocalelor în două culori. Gustul de migdale se simte delicat în crema delicioasă și vei fi suprins de echilibrul între crocant și untos, la fiecare înghițitură.

Este o rețetă perfectă pentru sezonul rece și poate fi servită atât caldă cât și rece, alături de un vin fiert sau un ceai aromat.

Timp de preparare: o oră

Număr de porții: 8 porții

Ingrediente:

Pentru aluat:

Pentru cremă și decor:

  • 30 grame de migdale
  • 100 ml de frișcă lichidă
  • o linguriță de zahăr vanilat
  • ½ linguriță esență de migdale
  • 2 portocale galbene
  • 2 portocale roșii
  • Câteva boabe de rodie (opțional)
  • O lingură de zahăr pudră

Mod de preparare:

Vei începe cu prepararea aluatului, prin amestecarea ingredientelor uscate: făina, zahărul și sarea. Adaugă apoi untul și cele două ouă, omogenizând până când aluatul devine ușor de format. Lasă-l la odihnit timp de 15 minute în frigider.

În timp ce aluatul este la răcit, încinge cuptorul la 180 de grade și începe pregătirea ingredientelor pentru umplutură. Mărunțește fin migdalele, cu un cuțit ascuțit bine sau cu un robot de bucătărie. Elimină coaja portocalelor și taie-le în felii de jumătate de centimetru grosime. Dacă optezi și pentru rodie, un truc util este să tai rodia în sferturi și să o desfaci într-ul bol cu apă, folosind degetele. În acest fel nu vei stropi bucătăria cu sucul roșu și vei desprinde foarte ușor boabele de membrana rodiei.

Scoate aluatul de la frigider și întinde-l bine până când ajunge să aibă grosimea optimă, între jumătate de centimentru și un centimetru. Pune-l în tava rotundă pentru tartă, acoperind și pereții tăvii. Apoi baga-l în cuptor la copt timp de aproximativ 15 minute, la 180 de grade.

Într-un castron înalt, bate cu un mixer timp de 5 minute frișca lichidă, zahărul vanilat, și esența de migdale, până când obții o cremă groasă. Încorporează apoi migdalele mărunțite amestecând ușor cu o lingură.

Scoate blatul de la cuptor, adaugă crema, și pune apoi deasupra feliile de portocală, alternând culorile. Bagă din nou prăjitura la cuptor timp de 10 minute, până când blatul devine crocant și portocalele de deasupra se deshidratează puțin la exterior.

Înainte de a servi presară boabele de rodie și puțin zahăr pudră. Poftă bună!

Făină 000 pentru prăjituri

VEZI REȚETA
Image Făină 000 pentru prăjituri

Faină integrală din grâu

VEZI REȚETA
Image Faină integrală din grâu

Tartă de cartofi dulci

1 oră

VEZI REȚETA
Image Tartă de cartofi dulci