fbpx

Prăjitură cu răvașe, cu brânză dulce și stafide

Icon print Print

PRĂJITURĂ CU RĂVAȘE, CU BRÂNZĂ DULCE ȘI STAFIDE

Timp de preparare: 90 de minute

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g făină Raftul bunicii 000
150 g unt
1 ou
1 pachet praf de copt

Pentru umplutură:

500 g brânză proaspătă
50 g unt
4-5 linguri zahăr
1 pachet zahăr vanilat
100 g stafide
2-3 linguri rom
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură coajă de lămâie
4 ouă
1 gălbenuș

Mod de preparare:

Începe prin a amesteca făina cu 100 ml de apă rece, de la frigider, un praf de sare, un ou, praful de copt și untul rece tăiat cubulețe. Deja vezi in minte chipurile încântate ale celor dragi în momentul în care o vor gusta, nu-i așa? Frământă acum vioi și acoperă bolul cu o folie transparentă și lasă-l în frigider 2 ore.

Între timp trebuie să stropești drăgăstos stafidele cu rom din belșug. Apoi pasează brânza proaspătă și amestecă adăugând untul și frecând continuu, până ce compoziția devine spumă.

Adaugă ouăle bătute cu zahăr, zahăr vanilat, coajă de lămâie și stafide. Împarte acum aluatul în două, întinde o foaie subțire de 4-5 mm și pune-o într-o tavă unsă cu unt și tapetată grijuliu cu făină. Cele două foi se ung cu umplutură și se rulează grijuliu, astfel încât să nu iasă compoziția.

Pune tava în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 40-45 de minute. Cu 10 minute înainte să fie gata, unge prăjitura cu ou și pune-o înapoi la copt. Se servește călduță, împreună cu cei dragi, și se acceptă laudele cu un zâmbet larg.

Poftă bună!

Carrot cake

VEZI REȚETA
Image Carrot cake

Chifteluțe de dovlecel

VEZI REȚETA
Image Chifteluțe de dovlecel

Negresă glazurată cu vişine

VEZI REȚETA
Image Negresă glazurată cu vişine