Prăjitura Dor de vară

Icon print Print

Atunci când vara pare mult prea îndepărtată, dar gândul la ea nu îți dă pace zile înșir, alină-ți dorul cu un dulce care să te ducă instant în mijlocul unei zile însorite și leneșe, în curtea bunicii.

Prăjitura Dor de vară este desertul perfect pentru a trezi amintiri parfumate și neprețuite din copilărie și se prepară foarte, foarte ușor.

Ingrediente

150 g făină 000 Raftul bunicii

4 piersici din compot

150 g zmeură congelată

100 ml smântână cu 10% grăsime sau înghețată de vanilie

100 g zahăr

4 linguri de unt

Mod de preparare

Înainte de a începe pregătirea acestei prăjituri, încinge din start cuptorul la 190 de grade C. Apoi taie piersicile feli subțiri, așază-le pe fundul unei forme de copt – poate fi și un vas de ceramic rezistent – apoi adaugă și zmeura, după ce ai lăsat-o la dezghețat și la scurs.

Separat, într-un alt vas, amestecă făina cu zahărul și untul, frământând aluatul până când obții o delicată compoziție fărâmicioasă. Acoperă fructele cu plăpumioara de aluat și pune prăjitura în cuptor pentru 25-30 de minute, așteptând să capete culoarea aurie a verii.

Bucurați-vă de această minunăție cât este caldă, alături de o lingură de smântână sau înghețată de vanilie. Vă va umple sufletul de bucurie și casa de arome estivale.

Poftă bună!

Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

2 ore și 40 de minute

VEZI REȚETA
Image Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

Pâine cu mălai

4 ore

VEZI REȚETA
Image Pâine cu mălai

Chec din fructe uscate

1 oră și 30 de minute

VEZI REȚETA
Image Chec din fructe uscate
Gătit cu Drag