Atunci când vara pare mult prea îndepărtată, dar gândul la ea nu îți dă pace zile înșir, alină-ți dorul cu un dulce care să te ducă instant în mijlocul unei zile însorite și leneșe, în curtea bunicii.
Prăjitura Dor de vară este desertul perfect pentru a trezi amintiri parfumate și neprețuite din copilărie și se prepară foarte, foarte ușor.
Ingrediente
150 g făină 000 Raftul bunicii
4 piersici din compot
150 g zmeură congelată
100 ml smântână cu 10% grăsime sau înghețată de vanilie
100 g zahăr
4 linguri de unt
Mod de preparare
Înainte de a începe pregătirea acestei prăjituri, încinge din start cuptorul la 190 de grade C. Apoi taie piersicile feli subțiri, așază-le pe fundul unei forme de copt – poate fi și un vas de ceramic rezistent – apoi adaugă și zmeura, după ce ai lăsat-o la dezghețat și la scurs.
Separat, într-un alt vas, amestecă făina cu zahărul și untul, frământând aluatul până când obții o delicată compoziție fărâmicioasă. Acoperă fructele cu plăpumioara de aluat și pune prăjitura în cuptor pentru 25-30 de minute, așteptând să capete culoarea aurie a verii.
Bucurați-vă de această minunăție cât este caldă, alături de o lingură de smântână sau înghețată de vanilie. Vă va umple sufletul de bucurie și casa de arome estivale.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.