fbpx

Prăjitura Dor de vară

Icon print Print

Atunci când vara pare mult prea îndepărtată, dar gândul la ea nu îți dă pace zile înșir, alină-ți dorul cu un dulce care să te ducă instant în mijlocul unei zile însorite și leneșe, în curtea bunicii.

Prăjitura Dor de vară este desertul perfect pentru a trezi amintiri parfumate și neprețuite din copilărie și se prepară foarte, foarte ușor.

Ingrediente

150 g făină 000 Raftul bunicii

4 piersici din compot

150 g zmeură congelată

100 ml smântână cu 10% grăsime sau înghețată de vanilie

100 g zahăr

4 linguri de unt

Mod de preparare

Înainte de a începe pregătirea acestei prăjituri, încinge din start cuptorul la 190 de grade C. Apoi taie piersicile feli subțiri, așază-le pe fundul unei forme de copt – poate fi și un vas de ceramic rezistent – apoi adaugă și zmeura, după ce ai lăsat-o la dezghețat și la scurs.

Separat, într-un alt vas, amestecă făina cu zahărul și untul, frământând aluatul până când obții o delicată compoziție fărâmicioasă. Acoperă fructele cu plăpumioara de aluat și pune prăjitura în cuptor pentru 25-30 de minute, așteptând să capete culoarea aurie a verii.

Bucurați-vă de această minunăție cât este caldă, alături de o lingură de smântână sau înghețată de vanilie. Vă va umple sufletul de bucurie și casa de arome estivale.

Poftă bună!

Quiche cu legume de primăvară

55 minute

VEZI REȚETA
Image Quiche cu legume de primăvară

Tort Black Forest cu vișine

2 ore și 30 minute

VEZI REȚETA
Image Tort Black Forest cu vișine

Tort cu sirop de lămâie și soc

1 oră și 30 minute

VEZI REȚETA
Image Tort cu sirop de lămâie și soc
Surpriza primăverii