fbpx

Prăjitură pandișpan cu prune

Icon print Print

Prăjitură pandișpan cu prune

 

Zemoase, aromate, de-a dreptul delicioase și frumos colorate, prunele și-au făcut loc printre faldurile de pandișpan pufos, într-o prăjitură care îmbogătește ziua asta de toamnă cu multe zâmbete și ”Mai vreau o felie!”. Urmează pașii din rețetă și, într-o oră, te bucuri de un pandișpan aromat, pufos, dulce-acrișor.

Timp de pregătire: 1 oră
Ingrediente:
250 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
200 g zahăr
1 lingură cu zahăr pudră
200 g unt
5 g praf de copt
2 g sare
4 ouă
sucul de la o lămâie
coaja rasă de la o lămâie
esență de vanilie
15-20 prune medii

Mod de preparare:
Începe cu prunele. Spală-le cu grijă, taie-le în jumătăți și apoi scoate sâmburii. Lasă jumătățile de prune parfumate și frumos colorate pe un șervet de bucătărie, să se usuce și apucă-te de aluat.
Suflecă-ți mânecile și separă cu atenție albușurile de gălbenușuri. Bate bine albușurile cu sarea, apoi cu zahărul; după ce s-au omogenizat și zahărul s-a încorporat armonios, adăugă zeama de lămâie și continuă să amesteci compoziția până obții o spumă tare. Topește untul și apoi lasă-l la răcit la temperatura camerei. După ce s-a răcorit, îl poți amesteca tacticos cu gălbenușurile, cu esența de vanilie și coaja de lămâie. Nu-i așa că arată minunat? În această compoziție, încorporează treptat, amestecul de bezea.
Am uitat de făină? Nicidecum! Pentru un aluat de pandișpan aerat, am lăsat-o chiar la final. Într-un vas separat, amestecă făina cu praful de copt. Cerne amestecul peste compoziția pregătită la pasul anterior și încorporează-l cu grijă, domol, cu ajutorul unei spatule, prin mișcări circulare, de sus în jos.
Într-o tavă rotundă sau în două tăvi mici de chec, acoperite cu hârtie de copt ori unse cu unt și tapetate cu făină, toarnă această compoziție. Aranjează uniform, peste compoziția nivelată, jumătățile de prune. Și dă la cuptorul preîncălzit la 175°C, pentru 40-45 de minute. Testul scobitorii îți va spune dacă pandișpanul cu prune este gata. Scoate tava din cuptor și las-o la răcit.
Presară deasupra zahăr pudră sau servește feliile de prăjitură lângă o cupă de înghețată, dacă vrei să-ți amintească de vară!
Poftă bună!

Coroniță cu camembert

VEZI REȚETA
Image Coroniță cu camembert

Lava cake

VEZI REȚETA
Image Lava cake

Rulouri împletite cu migdale

VEZI REȚETA
Image Rulouri împletite cu migdale