fbpx

Prăjiturele cu răvaș

Icon print Print

Prăjiturele cu răvaș

 

Timp de pregătire: 20 minute

Ingrediente:
100 g făină Standard 650 Raftul bunicii
150 g zahăr pudră
50 g unt
2 albușuri de ouă
2 g sare
esență de vanilie
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță amidon
12-15 răvașe

Cu rețeta de prăjiturele cu răvaș, mergi pe urmele legendelor din cultura chineză și descoperi alături de Raftul bunicii cum să pui un gând bun în fiecare prăjitură: la propriu!
Află cum, cu ingrediente simple și la-ndemână în bucătărie, în mai puțin de 20 de minute, vei avea binecunoscutele ”fortune cookies” cu care să-i surprinzi pe cei dragi.

Mod de preparare:

Această rețetă începe cu cea mai creativă sarcină: aceea de a pregăti răvașele pentru cei dragi. Scrie gândurile tale de noroc și reușite pe fâșii subțiri de hârtie, de lungimea maximă de 8 cm.

Într-un vas amestecă făina cu zahărul, amidonul, untul topit și răcit, sarea, scorțișoara, iar apoi adaugă albușurile și esența de vanilie. Vei obține un aluat omogen, puțin mai dens decât cel de clătite.

Preîncălzește cuptorul la 190 ˚ C și unge tava cu puțin ulei sau pune o hârtie de copt. Într-un polonic mic ia din compoziție și întinde-o în tavă, prin mișcări circulare, până obții un cer cu diametrul de maximum 10 cm. E bine să faci 2-3 cercuri, pe care să le dai la cuptor pentru 5 minute, până se rumenesc ușor.

Când le scoți, ai nevoie să te acționezi rapid: dezlipește cercurile din tavă, pune un răvaș în mijloc și îndoaie în două, cât e caldă prăjtura. Apoi, luând capetele semicercului, îndoi încă o dată, tot în două. Vei obține rapid o prăjitură cu răvaș în binecunoscuta ei formă.
Continuă procesul până ce termini toată compoziția.

Servește-le celor dragi cu o cană de ceai, cafea sau lapte cu cacao și bucurați-vă împreună de urările inspirate, ascunse în fiecare prăjitură!

Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

VEZI REȚETA
Image Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

Quiche cu broccoli și costiță

VEZI REȚETA
Image Quiche cu broccoli și costiță

Chec de Crăciun, cu fructe confiate

VEZI REȚETA
Image Chec de Crăciun, cu fructe confiate