Dacă nu știi ce rețete să mai prepari cu pui, îți propunem să încerci această plăcintă delicioasă gătită în oală. O poți prepara și servi chiar și în porții individuale, folosind recipiente ceramice de mici dimensiuni precum cele din imagine.
Plăcinta de pui la oală este o rețetă potrivită pentru orice vârstă, iubită chiar și de către copii. Îi puteți încuraja chiar să transforme masa într-o activitate distractivă, descoperind ce preparat se gasește sub crusta crocantă.
Timp de preparare: 1,5 ore
Număr de porții: 4 porții
Ingrediente:
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Mod de preparare:
Într-un castron, amestecă Făina Superioară 000 Raftul Bunicii, bicarbonatul de sodiu, sarea și untul moale până când obții o textură nisipoasă, dar echilibrată. Adaugă apoi smântâna și continuă să amesteci până la omogenizare. Pune alatul la frigider timp de 10 minute și între timp pregătește umplutura.
Taie pieptul de pui în cuburi mici și toacă mărunt ceapa. Călește totul în ulei timp de 4-5 minute, până când ceapa și carnea prind o culoare aurie. Oprește focul și adaugă sarea, piperul și cele 2 linguri de smântână, apoi amestecă bine.
Scoate aluatul de la frigider și împarte-l în două părți egale sau în multiplu de 2 dacă prepari și servești porții individuale – 4 pentru 2 vase, 6 pentru 3 vase, și așa mai departe.
Cu ajutorul unui sucitor, realizează foi de aproximativ 0,5 cm grosime. Pune o foaie de plăcintă, adaugă o parte din umplutură fără să ajungi prea sus aproape de marginea vasului, apoi închide totul, ca un capac, cu o a doua foaie de plăcintă.
Adaugă totul la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade celsius, după cum urmează:
Când crusta devine aurie și la marginile vasului nu se mai observă lichid, preparatul este gata.
Poftă bună!
© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.