Pofta de dulce e cu atât mai vie în sezonul rece, când ne dorim să însoțim cafeaua, ceaiul sau orice băutură caldă preferăm, cu un preparat care să ne răsfețe simțurile. Prăjiturile tip pandișpan sunt extrem de ușor de preparat, pot fi combinate cu diferite arome și ingrediente, și se păstrează proaspete timp de 2-3 zile.
Îți propunem astăzi o rețetă de prăjitură cu mere și vanilie, care va aduce aroma toamnei în întreaga casă!
Timp de preparare: 2 ore
Număr de porții: 10 porții
Ingrediente:
Mod de preparare:
Începem prin prepararea cremei de vanilie. Într-o cratiță, la foc mic, amestecă ¾ din cana de lapte cu ½ din cana de zahăr și amestecă timp de 3-4 minute până când lichidul începe să devină mai gros. Oprește focul, amestecă ½ de linguriță de extract de vanilie, acoperă cu o farfurie sau o folie de plastic și lasă totul la răcit.
Într-un castron sau vas înalt amestecă untul, cu restul de ½ de cană de zahăr rămas și cu restul de ½ de linguriță de extract de vanilie. Poți folosi un mixer, pentru a obține o textură cremoasă. Adaugă pe rând cele 3 ouă, continuând să ameteci energic sau să bați totul cu mixerul. După ouă, încorporează Făina Superioară 000 Raftul Bunicii și laptele și continuă să mixezi până la omogenizare.
Unge o tavă cu puțin unt și pune o foaie de copt acoperind și pereții laterali ai tăvii. Taie mărul sau merele în felii subțiri de 2-3 milimetri.
Toarnă în tavă jumătate din compoziție, lasă 1 minute să se așeze, apoi toarnă în zig-zag jumătate din crema de vanilie. Acoperă apoi cu felii de măr, având grijă să păstrezi măcar un sfert din ele. După stratul de mere, toarnă a doua jumătate din aluat, și deasupra, tot în zig-zag, restul din crema de vanilie. Ornează totul cu feliile de măr rămase.
Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de o oră, sau până când prăjitura trece proba scobitorii de lemn. Lasă la răcit 30 de minute și servește cu zahăr pudră deasupra.
Poftă bună!
© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.