Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
400 g făină 000 Raftul bunicii
200 g margarină
o linguriță de sare
8 linguri apă minerală (sau plată)
4 linguri de ulei pentru uns foile
Pentru umplutură:
2 kg mere
100 g stafide
3 plicuri de zahăr vanilat
coaja de la lămâie
sucul de la o jumătate de lămâie
o linguriță de vârf de scorțișoară (poți pune și două, pentru mai multă aromă)
70 g zahăr tos
2 linguri ulei
Mod de preparare:
Cine a spus că postul este plictisitor și lipsit de varietate? Cu câteva mere și puțină îndemânare, poți avea un post dulce-dulce de tot! În bolul preferat, care a văzut multe aluaturi la viața lui, pune 400 g făină Raftul bunicii. Fă o adâncitură în mijloc, în care să încapă înghesuite 200 g margarină tăiată cubulețe, apa și sarea.
Frământă bine compoziția, până ce toate ingredintele sunt înglobate și a căpătat o consistență potrivită. Învelește aluatul într-o folie și lasă-l în frigider să-și tragă sufletul.
E rândul merelor: spală-le, decojește-le și dă-le prin răzătoare. Pune-le într-un bol și adaugă zahărul vanilat, coaja și zeama de lămâie, stafidele, scorțișoara, zahărul și uleiul, având grijă să se împrietenească toată compoziția. Așa-i că miroase îmbietor?
Scoate aluatul din frigider, frământă-l cât să se dezmorțească puțin și împarte-l în două bucăți egale. Pe o planșetă, presară niște făină cât să nu se lipească aluatul. Întinde o foaie cât poți de subțire și unge-o cu puțin ulei. Întinde jumătate din cantitatea de mere preparată pe toata suprafața foii și rulează în formă de ștrudel. Același lucru îl faci și cu cealaltă jumătate de aluat și cu umplutura rămasă.
Întinde ștrudelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și dă-le la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până se rumenesc. După ce se odihnesc și se răcesc, presară-le cu zahăr pudră si savurează-le cu cei dragi.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.