fbpx

Supă cu găluște din griș

Icon print Print

Supă cu găluște din griș

 

În meniul tău de vară, supele sunt ca o mângâiere caldă. Iată doza de inspirație pentru o supă cu găluște pufoase și savuroase, perfectă pentru un prânz cu toată familia.

Timp de pregătire:   2 ore

Ingrediente:

Pentru supă:

1 piept de pui

2 morcovi

1 păstârnac

1 ţelină

1 ardei gras

1 ceapă mică

1 vârf de cuțit sare

1 vârf de cuțit piper

pătrunjel verde

Pentru găluște din griș:

120 g Griș din grâu Raftul bunicii

1 ou

1 lingură ulei

1 lingură apă

1 vârf de cuțit praf de copt

Sare

Mod de preparare:

Într-o oală, pune apă rece, un vârf de cuțit de sare și pieptul de pui curățat și spălat. Lasă puiul să fiarbă la foc mic, iar când e mai mult de jumătate fiert, adaugă legumele întregi.

Cât timp fierbe puiul cu legumele, pregătește găluștele din grișul din grâu Raftul bunicii, adăugat în ploaie peste un ou bătut bine cu apă, ulei, un vârf de cuțit de sare și praf de copt. Amestecă bine până ce ajunge la o compoziție omogenă și las-o să se odihnească pentru aproximativ 10 minute, timp în care se va mai îngroșa. Pentru a pregăti găluștele, pune apă cu sare într-o cratiță și adu apa la punctul de fierbere. Cu ajutorul unei lingurițe înmuiate în apă, ia din compoziție și pune fiecare gălușcă în apă. Acoperă oala și lasă găluștele la fiert pentru 12-15 minute. Scoate-le apoi cu ajutorul unei spatule pe o farfurie.

Revino apoi la supă și urmează acești pași: mai întâi strecoară supa, apoi taie pieptul de pui și o parte din morcovi în cubulețe mici, pe care le adaugi înapoi la fiert, în supă. Dă totul într-un clocot și adaugă un plus de savoare cu o mână bună de pătrunjel mărunțit. Așază în castron 2-3 găluște peste care pune supă, cât să le acoperi, și presară puțin pătrunjel verde.

Pofta-i și mai mare când știi că supa-i gata!

 

Coroniță cu camembert

VEZI REȚETA
Image Coroniță cu camembert

Lava cake

VEZI REȚETA
Image Lava cake

Rulouri împletite cu migdale

VEZI REȚETA
Image Rulouri împletite cu migdale