Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
Pentru coaja de tartă:
150g făină Raftul bunicii 000
25g zahăr brun
1 lingură amidon
1⁄4 linguriță sare
115 g unt rece nesărat, tăiat cuburi
1⁄2 baton vanilie
Pentru umplutură:
120 g smântână
120 ml frișcă
25 g zahăr brun
500 g căpșuni
Mod de preparare:
Dragostea adevărată se cunoaște după tartă, așa că…să începem! Pornește cuptorul și setează-l să se încălzească până la 180°C.
Pregătește un castron încăpător în care combini făina, 2 linguri de zahăr, amidonul și sarea. Adaugă apoi untul și vanilia și frământă cu drag, până când aluatul devine sfărâmicios.
Presează tacticos această compoziție sfărâmicioasă într-o formă de tartă cu diametrul de 22 de cm și inel detașabil, și dă-o la copt pentru 20 de minute.
Apoi o lași la răcit, și, doar după ce s-a răcit coaja, îndepărtezi inelul și așezi bunătatea de tartă pe un platou.
Încă un pic și ai terminat de pregătit un desert desăvârșit!
Mai trebuie doar să mixezi într-un castron, la viteză mare, smântâna, frișca, zahărul rămas și vanilia, după care se transferă în coaja de tartă și se ornează cu jumătăți de căpșuni.
Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos
VEZI REȚETAQuiche cu broccoli și costiță
VEZI REȚETAChec de Crăciun, cu fructe confiate
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.