fbpx

Tartă cu ciocolată

Icon print Print

Tartă cu ciocolată

 

Tartă bogată în ciocolată, cu umplutură fină, margine crocantă și ninsă cu cacao- un deliciu, nu-i așa? Pregătește-o chiar astăzi, urmând rețeta noastră.

Timp de pregătire: 45 minute
Ingrediente:
Pentru crustă:
300 g Făină 000 Raftul Bunicii
200 g zahăr pudră
150 g unt
4 gălbenușuri de ou
1 vârf de cuțit de sare
Pentru umplutură:
200 g ciocolată neagră
1 esență de vanilie
100 g unt
40 g zahăr
1 vârf de cuțit de sare
4 gălbenușuri de ou
80 g pudră de cacao neagră
sare de mare, pentru decor

Mod de preparare:
Începe prin a amesteca ingredientele pentru crustă, până ce obții un aluat tare și omogen. Acoperă-l cu o folie alimentară și lasă-l la frigider, la odihnit, pentru cel puțin o oră sau cel mult 2 zile.
Când s-a scurs timpul de așteptare, scoate-l și întinde-l într-o foaie subțire. Preîncălzește cuptorul la 175 grade Celsius. În tava specială pentru tartă, unsă cu o linguriță de unt, așază cu grijă foaia de aluat. Înțeap-o, din loc în loc, cu furculița, așterne peste ea o hârtie de copt și pune fasole sau soia uscată. Dă tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Vei vedea că ținând cont de acest artificiu de greutate peste aluat, crusta nu va mai crește, nu se va umfla și va fi uniformă.
După 10 minute, scoate fasolea sau soia ori greutatea folosită și dă din nou tava la cuptor, pentru încă 5 minute.
Pentru umplutură, topește ciocolata neagră prin procedeul de bain-marie, apoi adaugă esența de vanilie și ouăle amestecate în prealabil cu untul topit și zahărul. Toarnă acest amestec omogen în tavă, peste crusta de tartă, nivelează umplutura și dă la cuptor pentru 5, maximum 10 minute.
Deja miroase a ciocolată, nu-i așa? Scoate tarta, pudrează din plin cu cacao, presară foarte puțină sare de mare și dă totul la rece, pentru 2 ore. Hmmmm, un deliciu minunat, cu note surprinzătoare de sărat!

Carrot cake

VEZI REȚETA
Image Carrot cake

Chifteluțe de dovlecel

VEZI REȚETA
Image Chifteluțe de dovlecel

Negresă glazurată cu vişine

VEZI REȚETA
Image Negresă glazurată cu vişine