Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Ingrediente:
300 g făină 000 Raftul Bunicii
200 g zahăr
150 g unt (din care păstrezi 1 linguriță pentru a unge tava)
3 ouă (unul pentru uns pe deasupra)
1 lingură ulei
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară
coaja de la o lămâie și coaja de la o portocală
1 esență de vanilie
300 g gem de căpșuni
Cauți un desert pentru după-amiezi de weekend, perfect pentru a fi pregătit și savurat împreună, care să-ți completeze perfect mesajele de dragoste? Atunci, citești rețeta potrivită!
Mod de preparare:
Amestecă făina cu praful de copt, untul la temperatura camerei, 2 ouă, coaja de lâmâie și coaja de portocală și apoi încorporează zahărul, scorțișoara, esența de vanilie și uleiul. Frământă totul până la obținerea unui aluat tare, omogen și ușor de modelat. Acoperă-l cu o folie alimentară și dă-l la rece pentru cel puțin 1 oră.
După ce s-a scurs timpul, scoate-l de la rece și, cu grijă, separă 1/3 din aluat – această parte o vom folosi pentru a acoperi tarta. Din aluatul rămas, întinde o foaie care să aibă aproximativ dimensiunea tăvii pentru tartă.
În tava specială pentru tartă, unsă cu o linguriță de unt și tapetată cu făină, așază cu grijă foaia de aluat. Înțeap-o, din loc în loc, cu furculița, pune gemul de căpșuni și nivelează-l.
Întinde restul de aluat într-o foaie subțire, din care decupează cu o formă specială sau cu cuțitul câteva inimi. Desprinde-le, dar nu le arunca. Așază cu grijă foaia de aluat peste tartă, iar apoi, lângă inimioarele decupate, cu vedere la gemul savuros, așază celelalte bucățele – inimioară de aluat, pentru un efect 3D special.
Bate bine 1 ou și unge tarta. Pune tava în cuptorul preîncălzit și las-o să se rumenească timp de 45 de minute, la 175 grade Celsius. Culoarea de chihlimbar de la final se va potrivi de minune cu roșul înflăcărat al gemului de căpșuni.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.