Timp de pregătire: 1h 15 minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g făină 000 Raftul bunicii
100 g unt
1 ou
1 lingură de apă/lapte rece
2 g sare
Pentru umplutură:
200 g ciuperci
1 dovlecel
1 vânătă mică
1 roșie
1 ardei gras
4 fire de ceapă verde
100 g smântână (24% grăsime)
1 legătură pătrunjel
1 lingură ulei
3 ouă
sare
piper
Cum îi faci până și pe cei mai pretențioși dintre invitații tăi la prânz să se îndrăgostească de un fel principal pregătit cu legume? Cu o rețetă de tartă sărată, plină de culoare și de savoare, care merită numai laude.
Mod de pregătire:
Amestecă 250 g făină cu 125 g unt rece tăiat în cubuleţe, 1 ou, 1 lingură de apă rece sau lapte rece şi un praf de sare. Frământă un aluat pe care apoi învelește-l în folie de plastic și lasă-l o oră să se odihnească în frigider.
Cât timp aluatul se răcește, te poți îndeletnici cu pregătirea legumelor. Curăţă tacticos ciupercile şi taie-le în felii subțiri. Toacă mărunt ceapa verde, iar vânăta și dovlecelul le poți tăia rondele subțiri. Călește legumele într-o tigaie, cu puțin ulei, până când acestea se înmoaie, iar apa de la ciuperci scade complet; condimentează cu sare și piper, după gust. Pentru a avea mai multă textură, ardeiul gras și roșiile le poți tăia în cubulete. Într-un vas separat, amestecă smântâna cu ouăle și omogenizează-le bine.
Întinde aluatul într-o foaie subțire și așază-l într-o tavă de tartă, tapetată în prealabil cu puţin unt şi făină. Înțeapă cu furculiţa din loc în loc şi bagă tava la cuptor aproximativ 10 minute.
După ce s-a scurs acest timp, scoate tava din cuptor și pune amestecul de legume călite peste aluat; nu-I așa că arată încântător? Peste legume, toarnă sosul cu smântână și așază deasupra cubulețele de roșii și ardei.
Coarce minunăția de tartă în cuptor, la 180°C, aproximativ 45 de minute. Când este gata, scoate tava din cuptor și las-o câteva minute să se răcorească, apoi orneaz-o cu pătrunjel proaspăt.
Este un deliciu plin de culori și arome proaspete!
Poftă bună!
© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.