fbpx

Tartă cu leurdă și mix de legume

Icon print Print

Leurda, vestitorul primăverii, este ingredientul perfect pentru a fi adăugat în plăcinte sau tarte de casă. Poate și ție ți-a pregătit cu drag bunica o astfel de bunătate de casă. Acum, e timpul să dai secretele mai departe.

Din ingrediente simple, o făină de încredere și un mix de legume, poți face o masă rapidă și sănătoasă pentru oamenii dragi din viața ta. Nu ne putem gândi la ceva mai plăcut pentru a celebra o reuniune cu întreaga familie!

Timp de preparare: 1 oră și 20 de minute

Număr de porții: 1 tavă rotundă

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g Făină 000 Raftul bunicii
  • 3 linguri de unt
  • 3-4 linguri de apă foarte rece
  • 1 linguriță de sare roz de Himalaya

Pentru umplutură:

  • 2 legături de leurdă proaspătă
  • ½ kg de spanac din grădină
  • 2 legături de untișor
  • 2 morcovi tăiați fâșii
  • 2 frunze de varză roșie tăiate fâșii
  • 1 zucchini tăiat fâșii
  • 1 ou de țară
  • 150 g iaurt grecesc
  • 150 g brânză feta
  • 1 lingură de semințe de pin
  • 1 lingură de semințe crude de floarea soarelui
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Ia-ți cel mai vesel șorț de bucătărie pe care-l ai și cu zâmbetul pe buze, să ne apucăm de treabă!

Ia un bol încăpător și încorporează cu degetele untul în făina Raftul bunicii. Adaugă sarea și treptat, cele 3-4 linguri de apă rece. Frământă până obții un aluat compact, pe care-l învelești în folie și îl dai la frigider pentru 30 de minute.

Spală bine spanacul, untișorul și leurda, rupe frunzele grosier și pune-le într-o tigaie de fontă încinsă la foc mic. În scurt timp, vei observa că legumele se înmoaie și încep să lase lichid. Amestecă din când în când în tigaie, folosind o lingură de lemn, până când lichidul se evaporă. Acum este momentul să pui verdețurile într-un alt bol și să le lași la răcorit.

După ce s-au răcorit, adaugă peste verdețuri iaurtul, oul de țară, brânza feta, semințele de pin și semințele crude de floarea soarelui. Amestecă bine compoziția și las-o deoparte, pentru ca aromele să se întrepătrundă armonios.

Setează temperatura cuptorului la 175°C. Scoate aluatul din frigider. Presară cu grijă un strat generos de făină pe suprafața de lucru, ia un sucitor și întinde aluatul în formă de cerc.

Pregătește o tavă rotundă, pe care o tapetezi cu hârtie de copt. Pune foaia de aluat peste hârtia de copt. Acum, distribuie uniform compoziția din legume pe suprafața foii de aluat. Ai mare grijă să lași 5-6 cm neacoperiți de umplutură, de jur împrejurul aluatului.

Acum, să trecem la partea cea mai interesantă. Aranjează în formă de spirală fâșiile de zucchini, morcovi și varză roșie, astfel încât să obții o tartă aspectuoasă.

Ridică marginea de aluat neacoperită peste umplutură, pentru a obține forma de galetă. Nu ți-a mai rămas decât să coci tarta la cuptor timp de 30 de minute, timp în care vă puteți strânge cu toții în jurul mesei.

Poftă bună!

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj

Mini clafoutis cu fructe de pădure

VEZI REȚETA
Image Mini clafoutis cu fructe de pădure