fbpx

Tartă cu pepene galben

Icon print Print

Fără îndoială cel mai iubit fruct al verii este pepenele, fie el galben sau roșu. Răsfață-i pe cei de acasă cu o tartă pufoasă, cu pepene galben aromat, care în mod cert va deveni desertul preferat al sezonului cald.

Timp de preparare: 1 oră

Număr de porții: 8

Ingrediente:

  • 330 g Făină Superioară 000 Raftul Bunicii;
  • 270 g pepene galben;
  • 150 g unt;
  • 1 pliculeț de praf de copt;
  • 3 ouă;
  • 1/2 cană lapte.

Mod de preparare:

Suflecă-ți mânecile, prinde-ți în talie șorțul de bucătărie favorit și ia un bol încăpător în care vei bate cu mixerul ouăle, împreună cu zahărul. Încorporează apoi, pe rând, untul la temperatura camerei, făina și praful de cop, precum și laptele.

Curăță pepenele galben de coajă, dar și de semințe și taie-l cubulețe.

Acoperă o tavă rotundă, de tartă, cu hârtie de copt, apoi transferă în ea compoziția preparată anterior. Deasupra vei așeza și bucățile de pepene galben, tăiate la dimensiunile dorite. Dă tarta la copt pentru 40 de minute, oprește apoi cuptorul și scoate tava. Lasă tarta cu pepene galben să se răcească timp de 20 de minute în tavă, apoi răstoarn-o pe o farfurie întinsă sau pe un platou. O poți porționa abia acum.

Servește tarta cu pepene galben în compania celor dragi și în mod cert va avea un gust mult mai bun. Prepară o limonadă și servește-o împreună cu tarta – este o combinație pe cinste.

Poftă bună!

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj

Mini clafoutis cu fructe de pădure

VEZI REȚETA
Image Mini clafoutis cu fructe de pădure

Rețetă pentru negresă sănătoasă, din banane

VEZI REȚETA
Image Rețetă pentru negresă sănătoasă, din banane