Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
600 g făină 000 Raftul bunicii
3 ouă
300 g zahăr
6 linguri de ulei
2 cești de apă minerală
1 plic de amoniac stins cu zeamă de lămâie
1 praf de copt
esență de rom / vanilie (opțional)
vișine (după gust, câte îți dorești)
Mod de preparare:
Folosind telul sau mixerul, bate bine ouăle cu zahărul până devin una. Apoi, pe rând adaugă: uleiul (pentru frăgezime), apa minerală (pentru textură), amoniacul (pentru afânare), esențele (pentru gust) și făina amestecată cu praf de copt (pentru consistență). La final, ar trebui să ai un aluat asemănător celui de chec, un pic mai tare decât cel de clătite.
Toarnă în tava preferată două treimi din compoziție și o parte din vișine: multe cât să fie belșug, dar ai grijă, să nu se împovăreze aluatul și să nu mai crească.
Acoperă nestematele acestea roșii si delicioase cu restul de aluat și mai presară pe deasupra câteva vișine, cât să dai de înțeles cam ce-ar fi înăuntru.
Pune totul în cuptorul preîncălzit și setează-l la foc mediu (150 -160 grade), apoi lasă tarta să se coacă timp de jumătate de oră.
Să fie poftă din plin!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.