fbpx

Tartă de legume cu blat de mămăligă

Icon print Print

Ce poate fi mai plăcut decât un prânz în familie, servit în tihnă și în siguranța casei tale? Hai să pregătim pentru cei dragi o bunătate de tartă cu legume și un blat mai special: de mămăligă!

Timp de preparare: 40 minute

Număr de porții: 10 felii

Ingrediente:

  • 250 g Mălai Extra Gold Raftul bunicii
  • 850 ml apă
  • 1 ceapă roșie, tocată solzișori
  • 100 g spanac proaspăt, tocat mărunt
  • 100 g mozzarella
  • 1 lingură oregano proaspăt, tocat
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • Opțional, poți adăuga și alte legume în compoziție: 1 ardei gras galben sau roșu, 1 dovlecel, 2 roșii

Mod de preparare

Într-un ceaun, pune apa la fiert cu un vârf de cuțit de sare, la foc mediu. Când apa începe să dea în clocot, adaugă în ploaie Mălaiul Extra Gold și începe să amesteci continuu, timp de 5 minute, pentru a forma mămăliga. Adaugă oregano, asezonează cu sare și piper după gust, iar compoziția obținută o vei turna într-o tavă tapetată cu ulei de măsline. Ridică puțin marginile compoziției pe bază de mămăligă, pe lângă pereții tăvii.

Deasupra, aranjează după bunul plac solzișorii de ceapă roșie, mozzarella, frunzele de spanac tocate mărunt, iar dacă vrei să îmbunătățești gustul tartei cu blat de mămăligă, poți adăuga și alte legume pe care le ai la îndemână. De exemplu, toacă mărunt un ardei gras galben sau roșu, 1 dovlecel și taie felii încă 2 roșii. Cu cât mai multe legume ai la dispoziție, cu atât gustul tartei va fi mai bun.

Acum că ai decorat tarta, nu-ți mai rămâne decât să dai tava la cuptorul preîncălzit la 200°C, lăsând tarta să se coacă în jur de 15-20 de minute.

Cheamă-i degrabă pe cei dragi la masă, aveți o tartă colorată de savurat. Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj