Se apropie ziua cuiva din familie? Ce ar fi o petrecere aniversară fără un tort învăluit în norișori de frișcă și decorat cu fructele de pădure preferate?!
Timp de preparare: 1 oră
Număr de porții: 12 felii
Ingrediente:
Pentru blat:
Pentru umplutură și decor:
Mod de preparare:
Blatul de tort
Înainte de toate, preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm folosind hârtie de copt. Apoi, pregătește vasele preferate, pune-ți șorțul de bucătărie preferat și hai să ne punem pe treabă!
Într-un bol încăpător, bate spumă albușurile cu un praf de sare, până când compoziția nu se mai desprinde de pe tel. Adaugă zahărul și continuă să bați albușurile până se întăresc din nou și zahărul se dizolvă complet.
Acum, încorporează cu atenție gălbenușurile, pe rând, după care urmează făina și coaja de lămâie rasă. Ai amestecat bine-bine? Perfect, acum pune blatul în tavă și dă-l la cuptor pentru 30-40 de minute, până când observi că se rumenește și devine elastic. Dacă vrei să te convingi că blatul este gata, supune-l testului scobitorii.
Foarte bine, acum lasă blatul deoparte până se răcește complet, după care îl vei tăia în 2 straturi egale.
Umplutura tortului
Ia un bol mare și bate smântâna împreună cu vanilia și zahărul pudră, până când obții o frișcă tare cremoasă, dar fermă, care nu se desprinde de pe tel.
Pe un platou întins, așază jumătate de blat și pune peste el jumătate din cantitatea de frișcă. Peste frișcă, presară jumătate din cantitatea de căpșuni, afine și zmeură, presând ușor fructele, astfel încât să intre în stratul de frișcă. Ai grijă ca înainte să tai în cubulețe sau felii căpșunile și murele, întrucât acestea sunt mai mari și nu se pot fixa întregi în interiorul tortului.
Ai terminat de aranjat fructele? Bravo, acum așază și al doilea blat de tort peste stratul de frișcă și fructe.
Decorarea tortului
Pe deasupra și pe margini, poți acoperi tortul cu restul cantității de frișcă. Lasă inspirația să te ghideze în decorarea tortului cu restul fructelor de pădure rămase. Pentru un aspect și mai plăcut, poți păstra murele și căpșunile întregi.
Ține tortul la frigider timp de 4 ore înainte de servire. După aceea, petrecerea aniversară e gata să înceapă.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.