fbpx

Tort arătos cu căpșuni

Icon print Print

TORT ARĂTOS CU CĂPȘUNI

Timp de pregătire: 1 oră și 30 minute

Ingrediente:

Pentru blat:

300 g Făină 000 Raftul bunicii
1 plic praf de copt
2 g sare
6 ouă
250 g zahăr
Esență de vanilie și esență de migdale

Pentru cremă și ornare:

500 g smântână cu 30% grăsime
4 linguri zahăr
3 plicuri de întăritor de frișcă
1 kg de căpșuni proaspete

Un desert primăvăratic, cu care să-ți dai pe spate invitații? În plină primăvară, pregătește un tort delicios, cu căpșuni proaspete și aromate. La cum va arăta desertul la final, vei înțelege de ce ne lăudăm chiar din titlu cu un tort arătos.

Mod de preparare:

Pentru blat, bate albușurile cu sarea și treptat, încorporează zahărul, până ajunge la consistența de bezea. Separat, bate gălbenușurile. Amestecă cele două compoziții și adaugă treptat făina și praful de copt prin mișcări circulare, de jos în sus.

Pune amestecul omogen rezultat într-o tavă de tort, acoperită cu hârtie de copt. Așază tava în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, la 180 grade.

După cele 30 de minute la copt, mai lasă tortul 5-10 minute în cuptorul stins, dar cald. Între timp, poți pregăti frișca din smântâna rece, amestecată cu zahărul și mai apoi cu întăritorul de frișcă.

Scoate apoi tava din cuptor, detașează-i pereții și așază blatul pe un grătar metalic sau pe o farfurie de tort. Taie blatul pufos în 3 și pune peste fiecare parte frișcă și căpșuni întregi. Pe margine, pentru un efect neașteptat, taie căpșunile pe verticală și expune-le cu miezul spre exterior.

Peste ultima felie de blat pune frișcă și căpșuni întregi, spălate și scurse în prealabil. Pentru contrast, lasă-le și codița verde. Se recomandă să fie consumat în 24 de ore pentru a te bucura de aspectul său creativ și îmbietor, așa că fă-i o fotografie și trimite-o ca invitație la desert celor mai dragi prieteni.

Tortul tău arătos este gata pentru a te bucura de un weekend dulce, plin de zâmbete și voie bună!

Coroniță cu camembert

VEZI REȚETA
Image Coroniță cu camembert

Lava cake

VEZI REȚETA
Image Lava cake

Rulouri împletite cu migdale

VEZI REȚETA
Image Rulouri împletite cu migdale