fbpx

Tort cu ciocolată și afine

Icon print Print

Tort cu ciocolată și afine

 

Un desert cu ciocolată decandentă, cu care să-ți dai pe spate invitații ori care să-ți înveselească instant ziua? Hmmmmm…În plină vară, pregătește un tort delicios, cu afine proaspete și aromate. La cum va arăta desertul la final, vei înțelege de ce merită să-l împarți cu cei dragi și să primești aplauze furtunoase.

 

Timp de pregătire: 1 oră

Ingrediente:

Pentru blat:

250 g Făină 000 Raftul bunicii

100 g cacao

100 g ciocolată topită

1 plic praf de copt

2 g sare

3 ouă

300 g zahăr

200 g smântână

100 g unt

250 ml lapte

Esență de vanilie

Pentru cremă și ornare:

100 g ciocolată amăruie

80 ml smântână

50 g zahăr

Afine proaspete

 

Mod de preparare:

Pentru blat, bate albușurile cu sarea și treptat, încorporează zahărul, până ajunge la consistența de bezea. Separat, bate gălbenușurile cu cacao și pune apoi ciocolata topită în prealabil la aburi (bain-marie). Amestecă cele două compoziții și adaugă treptat făina și praful de copt prin mișcări circulare, de jos în sus.

Pune amestecul omogen rezultat într-o tavă de tort, acoperită cu hârtie de copt. Așază tava în cuptorul preîncălzit, și lasă compoziția să se rumenească timp de 30 de minute, la 180 grade. Pentru un blat de nota 10, îți recomandăm să arunci o privire peste sfaturile noastre pentru un tort fără cusur.

După cele 30 de minute la copt, mai lasă tortul 5-10 minute în cuptorul stins, dar cald. Între timp, poți pregăti pentru cremă și ornare restul de ciocolată topită prin procedeul bain-marie, amestecată cu smântâna și zahărul.  Nu ai vrea să te mai oprești din gustat compoziția, nu-i așa? Asigură-te că-ți rămâne suficient cât să improvizezi un decor relaxat, pe placul tău, pentru tortul-minune.

Scoate apoi tava din cuptor, detașează-i pereții și așază blatul pe un grătar metalic sau pe o farfurie de tort. Taie blatul pufos în 2 și pune între felii ¾ din cremă. Peste ultima felie de blat, pune restul de cremă și așază afinele spălate și scurse în prealabil.

Pentru contrast și pentru o notă proaspătă, poți pune și frunze de mentă, care merg perfect cu ciocolata neagră. Hmmmm, tortul tău cu ciocolată este gata să-ți transforme după-amiaza într-un timp plin de visare și încântare. Fiecare felie o vei savura cu ochii închiși, atât de bun îți va ieși!

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură