fbpx

Tort de clătite cu zmeură

Icon print Print

Tort de clătite cu zmeură

 

Pofta de dulce nu se pune-n cui, ci se domolește cu clătite aerate, alintate cu ciocolată amăruie, zmeură proaspătă și câteva frunzulițe de mentă.

E chiar ușor să pregătești un tort de clătite! Ai nevoie doar de puțină răbdare, un strop de inspirație din rețeta noastră, produse de calitate și de oameni frumoși cu care să stai la povești cât timp savurați minunea din farfurie.

Timp de pregătire: 1 oră

Ingrediente:

250 g de făină 000 Raftul bunicii

1 linguriță de sare

4 ouă

500 ml lapte la temperatura camerei

2 linguri ulei

150 g de zahăr pudră

150 g de smântână

1 vârf de cuțit de sare

200 g ciocolată neagră

100 g zmeură

Mentă pentru ornat

Mod de preparare:

Primul pas este să faci aluatul pentru clătite. Sparge 3 ouă, bate-le cu sarea și cu mult simț de răspundere, după care încorporează 300 ml lapte și presară, rând pe rând, făină. Lasă compoziția la odihnit pentru 30 de minute.

Unge o tigaie cu puțin ulei, încinge-o bine de tot și coace clătitele pe ambele părți până devin rumene și arătoase. Dacă reușești să le întorci în aer, surprinde momentul fascinant într-un boomerang sau o fotografie și laudă-te în comentariile postării noastre de pe Facebook.

Lasă clătitele la răcit și pregătește compoziția. Topește ciocolata  prin procedeul bain-marie. Las-o la răcit puțin, timp în care bate un ou cu zahărul. Mai apoi, pune laptele pe foc, amestecă-l cu smântâna și încorporează acest amestec în mixul de ou și zahăr. În crema aceasta, toarnă treptat, ciocolata topită. Vei obține o cremă delicioasă, iar bucătăria ta va mirosi a ciocolată!

Așază clătitele și crema pe un platou, strat după strat. Când ai ajuns la rândul de sus, poți să acoperi totul cu o folie alimentară și să lași la odihnit pentru câteva ore sau, dacă pofta e prea mare, poți sări peste acest timp de așteptare și să treci la decorat. Aranjate creativ, zmeura și frunzulițele de mentă vor da un aspect cu totul special tortului tău de clătite.

Poftă bună!

 

Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

VEZI REȚETA
Image Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

Quiche cu broccoli și costiță

VEZI REȚETA
Image Quiche cu broccoli și costiță

Chec de Crăciun, cu fructe confiate

VEZI REȚETA
Image Chec de Crăciun, cu fructe confiate