fbpx

Tort de popcorn cu ciocolată albă și caramel sărat

Icon print Print

Zilele speciale devin și mai însemnate când avem ocazia să oferim celor dragi un desert festiv, realizat cu drag și migală. Iată o rețetă de tort de popcorn, cu ciocolată și caramel sărat, o senzație de arome și texturi de neuitat. 😊

Ingrediente

Pentru blat

250g unt

200g zahăr brun

4 ouă

200g făină Raftul Bunicii

80g cacao

1 linguriță de praf de copt

4 linguri de lapte

4 linguri sos de caramel gros

Pentru crema ganache

350g de ciocolată albă

250 ml smântâna lichidă

Pentru popcornul caramelizat

100g zahăr pudră

15g popcorn sărat

 

Mod de preparare

Amestecă untul și zahărul până ce acestea se topesc, bate cu grijă ouăle, apoi mixează-le în făină, cacao și pudra de copt. Adaugă peste toate și laptele, până obții un aluat ușor. Așează compoziția într-o tavă rotundă în cuptor, pentru 25 de minute, până când blatul se ridică din tavă. Nu te lăsa cuprinsă de nerăbdare și mai lasă-l să se odihnească 5 minute, după ce stingi focul.

Până se răcește pufosul blat, poți pregăti crema ganache: topește pe foc, într-o crăticioară, ciocolata albă împreună cu smântâna și amestecă încet în lichid. Când e gata, pune crema deoparte, pentru a căpăta consistența perfectă.

A sosit și momentul preferat al rețetei noastre: pregătirea popcornului. Topește zahărul într-o tigaie antiaderentă. După ce vei vedea primele picături dulci de zahăr topit, înclină ușor tigaia pentru a încuraja restul zahărului să se topească. Cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecă până când cristalele de zahăr se dizolvă complet, căpătând culoarea încântătoare a mierii.

Oprește focul, adaugă 2 linguri de apă, apoi pune tigaia din nou pe foc, pentru ca toate micile cocoloașe care s-au format să se topească. Apoi adaugă popcornul, amestecă până ce toate floricelele de porumb se leagă frumos de zahărul topit, după care scoate-le pe o tavă, pentru a se răci.

Taie blatul în trei straturi și umple-l cu crema de ciocolată, inclusiv stratul de deasupra. Dacă îți mai rămâne cremă, tapetează și marginile tortului, dar nu total, pentru un rezulat perfect de imperfect.

Punctul culminant este, desigur, ornarea cu floricelele de porumb. Cheamă-i pe toți ai casei, să aranjați împreună popcornul pe tort, dar…atenție! Dacă gustați din floricele înainte, s-ar putea să nu mai rămână destule pentru tort.

O zi minunat de dulce și sărată vă dorim! 😊

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură