Zilele speciale devin și mai însemnate când avem ocazia să oferim celor dragi un desert festiv, realizat cu drag și migală. Iată o rețetă de tort de popcorn, cu ciocolată și caramel sărat, o senzație de arome și texturi de neuitat. 😊
Ingrediente
Pentru blat
250g unt
200g zahăr brun
4 ouă
200g făină Raftul Bunicii
80g cacao
1 linguriță de praf de copt
4 linguri de lapte
4 linguri sos de caramel gros
Pentru crema ganache
350g de ciocolată albă
250 ml smântâna lichidă
Pentru popcornul caramelizat
100g zahăr pudră
15g popcorn sărat
Mod de preparare
Amestecă untul și zahărul până ce acestea se topesc, bate cu grijă ouăle, apoi mixează-le în făină, cacao și pudra de copt. Adaugă peste toate și laptele, până obții un aluat ușor. Așează compoziția într-o tavă rotundă în cuptor, pentru 25 de minute, până când blatul se ridică din tavă. Nu te lăsa cuprinsă de nerăbdare și mai lasă-l să se odihnească 5 minute, după ce stingi focul.
Până se răcește pufosul blat, poți pregăti crema ganache: topește pe foc, într-o crăticioară, ciocolata albă împreună cu smântâna și amestecă încet în lichid. Când e gata, pune crema deoparte, pentru a căpăta consistența perfectă.
A sosit și momentul preferat al rețetei noastre: pregătirea popcornului. Topește zahărul într-o tigaie antiaderentă. După ce vei vedea primele picături dulci de zahăr topit, înclină ușor tigaia pentru a încuraja restul zahărului să se topească. Cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecă până când cristalele de zahăr se dizolvă complet, căpătând culoarea încântătoare a mierii.
Oprește focul, adaugă 2 linguri de apă, apoi pune tigaia din nou pe foc, pentru ca toate micile cocoloașe care s-au format să se topească. Apoi adaugă popcornul, amestecă până ce toate floricelele de porumb se leagă frumos de zahărul topit, după care scoate-le pe o tavă, pentru a se răci.
Taie blatul în trei straturi și umple-l cu crema de ciocolată, inclusiv stratul de deasupra. Dacă îți mai rămâne cremă, tapetează și marginile tortului, dar nu total, pentru un rezulat perfect de imperfect.
Punctul culminant este, desigur, ornarea cu floricelele de porumb. Cheamă-i pe toți ai casei, să aranjați împreună popcornul pe tort, dar…atenție! Dacă gustați din floricele înainte, s-ar putea să nu mai rămână destule pentru tort.
O zi minunat de dulce și sărată vă dorim! 😊
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.