fbpx

Tort Mărțișor cu frișcă și dulceață din fructe roșii

Icon print Print

TORT MĂRȚIȘOR, CU FRIȘCĂ ȘI DULCEAȚĂ DIN FRUCTE ROȘII

Timp de preparare: 1 oră și 10 minute

Ingrediente:

Pentru blat:
300 g făină 000 Raftul Bunicii
1 plic praf de copt
2 g sare
6 ouă
250 g zahăr

Pentru cremă și ornare:
1 borcan de dulceață din fructe roșii (căpșuni, cireșe, fructe de pădure)
1 kg smântână cu 30% grăsime
4 linguri zahăr
3 plicuri întăritor de frișcă

Mod de preparare

Pentru blat, bate albușurile spumă cu sarea și treptat, încorporează și zahărul, până ajunge la o consistență de bezea. Separat, bate gălbenușurile. Amestecă cele două compoziții și încorporează făina, alături de praful de copt prin mișcări ușoare, circulare, de jos în sus, cu grijă pentru a nu scoate aerul din compoziție.

Toarnă amestecul omogen rezultat într-o tavă pentru tort, acoperită cu hârtie de copt. Pune tava în cuptorul preîncălzit și lasă-l să se rumenească timp de 30 de minute, la 175-180 grade.

După cele 30 de minute la copt, mai lasă blatul aproximativ 5-10 minute în cuptorul stins, dar cald. Între timp, poți pregăti frișca: amestecă smântâna rece cu zahărul și cu întăritorul de frișcă și omogenizează-le bine, până obții frișca.

Scoate tava din cuptor, detașează pereții și așază blatul pe un grătar metalic sau pe o farfurie de tort. Taie pe orizontală blatul pufos în două bucăți și unge partea inferioară cu un strat generos de frișcă; peste aceasta, pune dulceață din plin, având grijă să o nivelezi. Nu uita să păstrezi 3-4 linguri din dulceață pentru a orna tortul. Pune cea de-a doua bucată de blat deasupra și presează-le ușor, cu grijă, cât să se îmbine armonios.

Frișca rămasă o poți turna peste tort și o poți modela pe toate laturile acestuia, înnobilându-l cu această textură pufoasă. Cu ajutorul unei lingurițe, presară din loc în loc dulceața din fructe.

Tortul Mărțișor este gata pentru a întâmpina primăvara cu zâmbete și voie bună, nu-ți rămâne decât să-l savurezi alături de cei dragi!

Tartă cu prune

VEZI REȚETA
Image Tartă cu prune

Clătite cu măr

VEZI REȚETA
Image Clătite cu măr

Carrot cake

VEZI REȚETA
Image Carrot cake