fbpx

Tort Mărțișor cu frișcă și dulceață din fructe roșii

Icon print Print

TORT MĂRȚIȘOR, CU FRIȘCĂ ȘI DULCEAȚĂ DIN FRUCTE ROȘII

Timp de preparare: 1 oră și 10 minute

Ingrediente:

Pentru blat:
300 g făină 000 Raftul Bunicii
1 plic praf de copt
2 g sare
6 ouă
250 g zahăr

Pentru cremă și ornare:
1 borcan de dulceață din fructe roșii (căpșuni, cireșe, fructe de pădure)
1 kg smântână cu 30% grăsime
4 linguri zahăr
3 plicuri întăritor de frișcă

Mod de preparare

Pentru blat, bate albușurile spumă cu sarea și treptat, încorporează și zahărul, până ajunge la o consistență de bezea. Separat, bate gălbenușurile. Amestecă cele două compoziții și încorporează făina, alături de praful de copt prin mișcări ușoare, circulare, de jos în sus, cu grijă pentru a nu scoate aerul din compoziție.

Toarnă amestecul omogen rezultat într-o tavă pentru tort, acoperită cu hârtie de copt. Pune tava în cuptorul preîncălzit și lasă-l să se rumenească timp de 30 de minute, la 175-180 grade.

După cele 30 de minute la copt, mai lasă blatul aproximativ 5-10 minute în cuptorul stins, dar cald. Între timp, poți pregăti frișca: amestecă smântâna rece cu zahărul și cu întăritorul de frișcă și omogenizează-le bine, până obții frișca.

Scoate tava din cuptor, detașează pereții și așază blatul pe un grătar metalic sau pe o farfurie de tort. Taie pe orizontală blatul pufos în două bucăți și unge partea inferioară cu un strat generos de frișcă; peste aceasta, pune dulceață din plin, având grijă să o nivelezi. Nu uita să păstrezi 3-4 linguri din dulceață pentru a orna tortul. Pune cea de-a doua bucată de blat deasupra și presează-le ușor, cu grijă, cât să se îmbine armonios.

Frișca rămasă o poți turna peste tort și o poți modela pe toate laturile acestuia, înnobilându-l cu această textură pufoasă. Cu ajutorul unei lingurițe, presară din loc în loc dulceața din fructe.

Tortul Mărțișor este gata pentru a întâmpina primăvara cu zâmbete și voie bună, nu-ți rămâne decât să-l savurezi alături de cei dragi!

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură

Banana Bread

VEZI REȚETA
Image Banana Bread