fbpx

Tortilla Chips de casă, crocante și gustoase

Icon print Print

Ce poate fi mai bun decât o gustare crocantă pentru tine sau întreaga familie? Astăzi îți propunem o rețetă de chips-uri de casă puțin mai specială. Obținute din tortillas de casă, aceste chips-uri de casă pot fi asezonate cu condimentele preferate și servite alături de o porție generoasă de guacamole ori sosurile preferate. Nu necesită multe ingrediente și se coc foarte rapid.

Timp de preparare: 50 minute

Număr de porții: 16

Ingrediente:

  • 100 g Mălai Extra Gold Raftul bunicii
  • 100 g Făină Standard 650 Raftul bunicii
  • 100 ml apă caldă
  • 1 lingură de unt, la temperatura camerei
  • 1 linguriță de sare
  • puțin ulei
  • o mână de condimente: usturoi pudră, chili simplu sau altele preferate

Mod de preparare

Ia un vas adânc și amestecă în el Mălaiul Extra Gold, Făina Standard 650 și sarea. Adaugă untul la temperatura camerei și puțină apă. Amestecă bine ingredientele. Continuă să adaugi apă până ce observi că aluatul devine asemănător celui de paste sau de tăiței de casă.

Rupe bucăți din aluat și modelează-le delicat între palmele tale, dându-le formă de biluțe. Îți vor ieși cam 4 biluțe.

Presară făină din belșug pe blatul de lucru și întinde fiecare biluță de aluat în foi subțiri, cu ajutorul unui sucitor.

Aprinde aragazul și încălzește o tigaie de teflon sau oricare alta dintr-un material care nu se lipește. Coace fiecare foaie de aluat pe ambele părți, fără ulei, timp de 1 minut, până observi că devin aurii.

Ai terminat de copt foile de aluat? Perfect! Acum e momentul să le tai în triunghiuri de dimensiuni egale.

În aceeași tigaie, toarnă puțin ulei și condimentele preferate: chili simplu sau usturoi pudră, după preferințe. Apoi, trece cu grijă fiecare foaie de aluat prin acest condiment, având grijă să le înmoi bine pe fiecare parte.

Pregătește o tavă mare pe care să o tapetezi cu hârtie de copt. Așază cu grijă foile de aluat coapte și condimentate într-un singur strat. Poți coace foile de tortillas în 2 ture, dacă tava nu este suficient de încăpătoare.

Acum, introdu tava în cuptorul preîncins și coace tortillas timp de 6 minute pe o parte, la 190 de grade Celsius. Întoarce-le pe cealaltă parte și mai lasă-le la copt încă 4 minute, la aceeași temperatură. Ai grijă ca chipsurile să nu devină maronii la culoare, fiindcă vor ieși prea amare.

Poți servi tortilla chips de casă atât simple, ca gustare, cât și alături de guacamole sau sosurile tale preferate.

Nu uita să-i chemi și pe cei dragi la masă. Așa bunătate de casă merită împărtășită cu familia.

Poftă bună!

Tartă cu prune

VEZI REȚETA
Image Tartă cu prune

Clătite cu măr

VEZI REȚETA
Image Clătite cu măr

Carrot cake

VEZI REȚETA
Image Carrot cake