fbpx

Turtă dulce

Icon print Print

TURTĂ DULCE

Timp de preparare: 180 de minute

Ingrediente:

Turtă dulce:

750 g făină 000 Raftul bunicii
220 g unt la temperatura camerei
150 g zahăr
1 ou
1 linguriță coajă rasă de portocală
½ linguriță ghimbir măcinat
2 lingurițe scorțișoară
¼ linguriță piper măcinat
½ linguriță sare
1 linguriță bicarbonat de sodiu

Sirop caramel:

100 ml apă fierbinte
250 g zahăr

Glazură:

1 albuș de ou
zeama de la o jumătate de lămâie
210 g zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare:

Pune-ți un șorț și hai să facem siropul de caramel. Ia o crăticioară, pune-o la foc mic și topește zahărul încetișor. Când vezi că s-a transformat în cremă, adaugă apă fierbinte peste. O să sară, o să facă gălăgie și scandal, dar nu-ți fie teamă, ești pe drumul cel bun! Lasă compoziția să se răcească înainte de a o folosi.

Să trecem frumos la partea cu aluatul:  ia untul si amestecă-l cu zahărul, preț de 5 minute. Adaugă și oul, siropul de caramel, vanilia și coaja rasă de portocală. Așa-i că miroase grozav de pe acum?

Într-un bol separat, amestecă făina cu celelalte ingrediente uscate: scorțișoară, ghimbirul, piperul măcinat, sarea și bicarbonatul de sodiu. Puțin câte puțin, adaugă această compoziție peste amestecul inițial. După ce toate ingredientele sunt bine amestecate, învelește aluatul astfel obținut într-o folie de plastic și lasă-l să se odihnească în frigider preț de două ore.e.

Sper că te-ai odihnit și tu în aceste două ore, pentru că acum trecem din nou la treabă. Ai făcălețul pregătit? Ia o mână de făină și presară pe masă pentru a-ți pregăti spațiul de lucru. Întinde aluatul cu făcălețul într-o foaie de 5-8 mm grosime. Cu ajutorul unor forme de biscuiți, decupează aluatul. Aranjează biscuiții într-o tavă în care ai pus foaie de copt și pune-o la cuptor timp de 15 minute, la 180°C.

Dacă vrei să faci și glazura albă, acum e momentul. Adaugă peste albușul unui ou, zeama de la o jumătate de lămâie și 210 g de zahăr pudră pe care îl cerni în prealabil. Amestecă binișor ingredientele cu un mixer, timp de 5 minute. Decorează turta dulce cu glazura rezultată, cum îți place ție mai tare.

Poftă bună!

Melci cu scorțișoară, preparați cu făină integrală

1 oră și 20 de minute

VEZI REȚETA
Image Melci cu scorțișoară, preparați cu făină integrală

Kourabiedes - biscuiți grecești, cu unt

30 minute

VEZI REȚETA
Image Kourabiedes - biscuiți grecești, cu unt

Chec de mălai, cu struguri

30 minute

VEZI REȚETA
Image Chec de mălai, cu struguri