fbpx

Vinete pane cu mălai

Icon print Print

Pe timpul verii, vinetele sunt vedete în bucătăria românească și nu numai. Salată de vinete face orice gospodină, însă dacă vrei cu adevărat să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat inedit, încearcă rețeta indiană de vinete pane, în crustă aurie de mălai.

Timp de preparare: 40 minute

Număr de porții: 4 porții

Ingrediente:

  • 15 felii de vânătă (ai nevoie de o vânătă mare sau de 2 mici);
  • ulei pentru prăjit;
  • apă;
  • sare, după gust;
  • 4 lingurițe de pudră de chilli;
  • 2 lingurițe de pudră de turmeric;
  • 1 linguriță de pudră Garam Masala;
  • 4 linguri de Făină Raftul Bunicii;
  • 4 linguri de Mălai Raftul Bunicii;
  • 5 linguri de făină de năut.

Mod de preparare:

Începe prin a tăia vinetele felii, apoi înmoaie-le într-un bol încăpător plin cu apă rece cu sare.

Într-o farfurie întinsă, amestecă toate condimentele și asezonează cu sare după gust. Într-o altă farfurie întinsă, amestecă cele 2 tipuri de făină, dar și mălaiul.

Lasă apoi vinetele la scurs și usucă-le complet cu un șervețel de hârtie. Între timp, pune ulei la încins într-o tigaie antiaderentă. Tăvălește, pe rând, feliile de vânătă mai întâi prin amestecul de condimente, apoi prin cel de făină cu mălai. Scutură bine vânata pentru a înlătura excesul de făină sau mălai, apoi pune-o în uleiul încins și prăjește-o la foc iute. După ce se rumenesc pe o parte, întoarce feliile și pe cealaltă parte, apoi scoate-le într-un bol acoperit cu șervețele de hârtie, care au rolul de a absorbi uleiul în exces.

Servește aceste vinete imediat, alături de orez fiert sau tras la tigaie, cu legume. Vestea bună este că își păstrează gustul și după ce se răcesc, deci feliile rămase le poți păstra pentru a doua zi. Poftă bună!

Galette cu dovlecei de vară

60 min

VEZI REȚETA
Image Galette cu dovlecei de vară

Cobbler de prune cu înghețată

60 min

VEZI REȚETA
Image Cobbler de prune cu înghețată

Tartă cu pepene galben

60 min

VEZI REȚETA
Image Tartă cu pepene galben
Surpriza primăverii