Pe timpul verii, vinetele sunt vedete în bucătăria românească și nu numai. Salată de vinete face orice gospodină, însă dacă vrei cu adevărat să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat inedit, încearcă rețeta indiană de vinete pane, în crustă aurie de mălai.
Timp de preparare: 40 minute
Număr de porții: 4 porții
Ingrediente:
Mod de preparare:
Începe prin a tăia vinetele felii, apoi înmoaie-le într-un bol încăpător plin cu apă rece cu sare.
Într-o farfurie întinsă, amestecă toate condimentele și asezonează cu sare după gust. Într-o altă farfurie întinsă, amestecă cele 2 tipuri de făină, dar și mălaiul.
Lasă apoi vinetele la scurs și usucă-le complet cu un șervețel de hârtie. Între timp, pune ulei la încins într-o tigaie antiaderentă. Tăvălește, pe rând, feliile de vânătă mai întâi prin amestecul de condimente, apoi prin cel de făină cu mălai. Scutură bine vânata pentru a înlătura excesul de făină sau mălai, apoi pune-o în uleiul încins și prăjește-o la foc iute. După ce se rumenesc pe o parte, întoarce feliile și pe cealaltă parte, apoi scoate-le într-un bol acoperit cu șervețele de hârtie, care au rolul de a absorbi uleiul în exces.
Servește aceste vinete imediat, alături de orez fiert sau tras la tigaie, cu legume. Vestea bună este că își păstrează gustul și după ce se răcesc, deci feliile rămase le poți păstra pentru a doua zi. Poftă bună!
Mini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETARețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
VEZI REȚETARulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.