SĂRĂȚELE CU BRÂNZĂ DE OAIE

Print

SĂRĂȚELE CU BRÂNZĂ DE OAIE

 
Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

500 g de făină 650 Raftul Bunicii
300 g de telemea de oaie
2 ouă
150 g de smântână
100 g de unt
2 lingurițe de sare (în cazul în care brânza nu este suficient de sărată)
3-4 linguri de semințe de chimen

Mod de preparare:

Primul pas este să dai brânza prin răzătoare sau o poți frământa conștiincios cu puțină sare, în cazul în care consideri că nu e suficient de sărată. Adaugă untul la temperatura camerei, smântână și un ou, iar apoi amestecă totul bine.

E timpul să intre în scenă vedeta noastră, făina 650 Raftul bunicii. Invit-o cu drag în bol și frământă un aluat nici moale, nici tare, pe care îl vei întinde cu sucitorul într-un strat potrivit ca grosime.

 

 

Împarte-l în fâșii egale pe care le vei unge cu celălalt ou bătut. La final presară semințele de chimen și transferă sărățelele într-o tavă așternută cu hârtie de copt. După 20 de minute petrecute la 180 de grade sunt gata! Savurează-le alături de un pahar de vin rece sau o limonadă.

Poftă bună!

16 decembrie: Plăcintă de miel – ”Înșir-te mărgăritari”

VEZI REȚETA

15 decembrie: Sos de unt pentru bucate – ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea”

VEZI REȚETA

14 decembrie: Pastramă de vacă și mămăliguță – ”Cei trei frați împărați”

VEZI REȚETA