Sfaturi
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Tartă cu pepene galben
60 min
Fără îndoială cel mai iubit fruct al verii este pepenele, fie el galben sau roșu. Răsfață-i pe cei de acasă cu o tartă pufoasă, cu pepene galben aromat, care în mod cert va deveni desertul preferat al sezonului cald.
Timp de preparare: 1 oră
Număr de porții: 8
Ingrediente:
330 g Făină Superioară 000 Raftul Bunicii;
270 g pepene galben;
150 g unt;
1 pliculeț de praf de copt;
3 ouă;
1/2 cană lapte.
Mod de preparare:
Suflecă-ți mânecile, pr...
Citește mai mult
Baclava, regina deserturilor cu fistic
45 minute
Supranumită și regina deserturilor turcești, baclavaua este o delicatesă culinară irezistibilă cu o tradiție răspândită și pe meleagurile Greciei. În această zonă, se spune că baclavaua trebuie pregătită cu 33 de foi de plăcintă, număr ce face trimitere la anii de viață ai lui Iisus.
Dacă vrei și tu să îi surprinzi pe cei dragi cu o rețetă internațională și un gust nou, urmărește cu drag pașii pentru prepararea unui dulce greu de uitat.
Sfaturi pentru cea ...
Citește mai mult
Paste carbonara asortate cu parmezan ras, bacon și pătrunjel
20 minute
Simți nevoia să îți răsfeți papilele gustative cu un preparat delicios și să uiți pentru câteva momente de calorii și kilograme în plus? Prepară spaghetele carbonara, cheamă-i la masă pe cei dragi și savurează alături de aceștia o porție de paste care cu siguranță va mai fi cerută și în alte dăți.
Sfaturi pentru cele mai gustoase paste carbonara
Există câteva ponturi care te vor ajuta să obții cele mai gustoase paste carbonara:
Asezonează cu generozitat...
Citește mai mult
Pască fără aluat
60 minute
Vrei să prepari o pască gustoasă, însă îți dorești o rețetă simplă, în câțiva pași, care să nu necesite prea mult timp și multe operațiuni? Încearcă pasca fără aluat, care nu numai ca e ușor de preparat, însă totodată are un gust pregnant de brânză și va fi pe placul tuturor.
De ce să alegi o pască fără aluat? În primul rând, pentru că aroma sa este mai intensă decât a celei cu aluat – aceasta conține mai multă brânză, dar și mai multe ouă. În al...
Citește mai mult
Papanași prăjiți cu smântână și dulceață
50 minute
Papanașii prăjiți, cunoscuți și sub denumirea de papanași moldovenești, au devenit cel mai iubit desert tradițional românesc. În restaurante, cele mai multe comenzi de deserturi sunt cele de papanași cu smântână și dulceață din belșug. Însă papanașii din restaurant nu se pot compara cu cei preparați chiar de tine, acasă, din ingrediente naturale.
Poți prepara acest desert românesc fie într-o zi de weekend, când sunt toți cei dragi acasă, fie în zi de sărbătoare...
Citește mai mult
Orez cu legume
30 minute
Bucură-i pe cei dragi cu o masă simplă, dar foarte gustoasă. Orezul cu legume poate fi servit atât pe post de fel principal, cât și sub formă de garnitură, alături de un pește suculent, făcut la cuptor, ori lângă un șnițel fraged de pui.
Așadar, dacă vrei să primești laude la masă, însă nu ai mult timp la dispoziție, prepară un orez cu legume. Fă repede și o salată de ardei copți și succesul este garantat!
Vestea bună este că poți face mai multe porții în...
Citește mai mult
Fursecuri cu ceai verde și ciocolată albă
2 ore și 30 minute
Vrei să prepari un desert gustos, însă totodată și foarte sănătos? Încearcă rețeta de fursecuri cu ceai verde. Acestea conțin matcha, adică pudra de ceai verde despre care se știe că este foarte sănătoasă.
Fursecurile cu ceai verde sunt foarte ușor de preparat și nu necesită multe ingrediente. Pune-ți șorțul de bucătărie preferat și apucă-te prăjiturit.
Sfaturi pentru cele mai bune fursecuri cu ceai verde
Folosește matcha de calitate, cumparată dintr-un mag...
Citește mai mult
Cornulețe fragede umplute cu gem, minunile copilăriei
45 minute
Există o mulțime de rețete de cornulețe, însă aceasta îți garantează că vei obține un desert cu gustul copilăriei, care îți va domoli dorul de bunica, de casa părintească ori de locul în care ai crescut.
Sfaturi pentru cele mai fragede cornulețe
Scoate untura și ouăle din frigider cu cel puțin o oră înainte de a prepara cornulețele, pentru ca acestea să ajungă la temperatura camerei.
Dacă nu ai untură, poți folosi unt foarte gras, cu peste 80% grăsime.
T...
Citește mai mult
Eclere cu ciocolată
1 oră și 30 minute
Eclerele se numără, fără doar și poate, printre cele mai dorite prăjituri de savurat după o masă copioasă în familie. Umplute cu cremă de vanilie, ciocolată sau caramel, ele rămân o adevărată plăcere pentru toți ai casei, indiferent de vârstă. Acest desert este ideal pentru zilele în care vrei să îi surprinzi pe cei din familie cu ceva dulce și ușor de făcut.
Pregătește-ți șorțul preferat, urmărește pașii din rețetă și prepară o rețetă delicioasă de ec...
Citește mai mult
Supă cremă de praz
1 oră și 10 minute
Astăzi te invităm să încerci o rețetă oltenească sănătoasă și gustoasă. Supa cremă de praz este un deliciu culinar, mai ales pentru cei care iubesc supele. Poate fi servită alături de crutoane crocante făcute acasă cu Făina Standard 650 Raftul Bunicii, astfel încât să ai o experiență culinară completă și inedită.
Dacă ți-am stârnit curiozitatea și vrei să le pregătești alor tăi o masă pe cât de sățioasă, pe atât de delicioasă, urmează pașii din reț...
Citește mai mult
Pâine Naan
2 ore și 30 minute
Ne amintim cu toții fericirea de a mușca dintr-un colț de pâine proaspăt scoasă din cuptor atunci când eram mici, nu-i așa? Mirosul irezistibil al pâinii coapte de bunica este și acum prezent în memoria noastră.
Fiindcă prepararea pâinii este o adevărată artă, de la gust la formă, consistență și atingere, am pornit de la sfaturile bunicii și ți-am pregătit o rețetă de pâine Naan pe care o poți încerca acasă și cu care să-i surprinzi plăcut pe toți ai casei.
...
Citește mai mult
Lokma, gogoși turcești însiropate
1 oră și 30 minute
Lokma este o gogoașă turcească acoperită cu un sirop dulce și divin care este foarte des servită în Istanbul alături de o cafea scurtă și aromată, cum numai splendidul tărâm turcesc știe să ofere.
Când membrii familiei se adună la masă și îți spun că le este poftă de un desert dulce, surprinde-i cu un preparat inspirat din bucătăria de pe Bosfor. Rețeta Lokma este ușor de urmat, iar dacă urmezi pașii pe care ți-i indică bunica, rezultatul va fi unul încununat c...
Citește mai mult
Cozonac cu nucă
3 ore și 45 minute
De sărbători, cozonacul este un preparat nelipsit de pe masa în jurul căreia se strâng toți membrii familiei, cu mic cu mare. Fie el cu nucă, stafide, cacao sau rahat, cozonacul este un deliciu culinar de la care nu putem face rabat.
Tocmai de aceea, te invităm să descoperi rețeta de cozonac cu nucă a bunicii, pe care să o pregătești și tu în prag de sărbătoare pentru cei apropiați. Pentru că nimic nu se compară cu bucuria pură din ochii celor dragi, atunci când mușcă...
Citește mai mult
Tartă cu fructe și cremă de vanilie
90 minute
Vara este cel mai ofertant sezon din punct de vedere al fructelor coapte și parfumate pe care ni le pune la dispoziție. Fie că le culegi proaspete din copacii răsădiți în grădina bunicii sau că le cumperi din piață, important este să le poți îmbina într-un desert răcoritor, atât pe placul adulților, cât și al copiilor.
Ce spui de o tartă cu fructe și cremă de vanilie, la decoratul căreia te pot ajuta chiar și cei mici?
Timp de preparare: aproximativ 90 de minute
...
Citește mai mult
Sfaturi pentru o pască reușită
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași rapizi, iar pentru gospodinele desăvârșite, această perioadă este o oportunitate excelentă de a-și reuni membrii familiei în jurul mesei și a-i încânta cu bunătăți de casă absolut delicioase.
Din dragoste pentru gătit și toți ai casei, pregătirile pentru masa de Paște încep de obicei mai devreme, cu punerea la punct a listei de cumpărături, cu socotirea numărului de invitați, cu planificarea zilelor în care se vor prepara buc...
Citește mai mult
7 sfaturi pentru succes în pregătirea prăjiturilor
7 sfaturi pentru succes în pregătirea prăjiturilor
Succesul în bucătărie vine cu răbdare, experiență, cu îndemânare, pasiune și încredere în ingrediente de calitate. Fie că ești la-nceput de drum ori numeri ani buni în pregătit deserturi desăvârșite, este mereu loc de un sfat, nu-i așa? Am pregătit pentru tine câteva recomandări pentru dulciuri excelente, la cuptor, de pus în practică în bucătăria ta.
Amestecă ingredientele în această ...
Citește mai mult
3 moduri prin care verifici dacă aluatul este bine frământat
Frământatul poate fi terapeutic, deși poate fi privit drept cea mai dificilă sarcină din întregul proces de pregătire a bunătăților de casă. Când știi că aluatul tău este suficient de bine frământat? Iată 3 moduri prin care să verifici când poți spune cu mândrie ”Gata cu aluatul!”.
1. Aluatul este neted și ușor lipicios la atingere.
Dacă frămânți deja de 10-12 minute, poți fi destul de încrezător că aproape ai terminat. De altfel, pe măsură ce îl frăm...
Citește mai mult
5 sfaturi pentru deserturi excelente, pregătite la cuptor
Pentru deserturi desăvârșite și economie în bucătărie e mereu loc de un sfat de la cei mai buni patiseri. Am pregătit pentru tine 5 sfaturi pentru dulciuri excelente, la cuptor.
1. Măsoară ingredientele în gramaj, nu în volum.
Cântarul pentru alimente este cel mai bun prieten al brutarului ori al patiserului. Chiar dacă nu ai o experiență vastă în pregătit prăjituri, de ce nu urmezi sfaturile și trucurile folosite atât de gospodinele desăvârșite, cât și de mai-mari...
Citește mai mult
5 sfaturi pentru prăjituri reușite
5 sfaturi pentru prăjituri reușite
Prăjiturile aromate, pufoase la interior și cu înveliș crocant sunt perfecte pentru a te binedispune în zilele dificile. Pregătește-le cu spor și păstrează-le proaspete toată săptămâna cu cele 5 sfaturi din îndrumarul de la Raftul bunicii.
1.Nu înlocui bicarbonatul de sodiu cu praful de copt.
Folosește bicarbonat de sodiu când adaugi în compoziție un acid, cum ar fi zeamă de lâmâie, zer, iaurt, smântână sau brânză. C...
Citește mai mult
5 sfaturi pentru bunătăți pregătite cu succes la cuptor
5 sfaturi pentru bunătăți pregătite cu succes la cuptor
Pentru ca pregătirea bunătăților la cuptor să fie fără emoții, doar cu bucurie, avem pentru tine 5 sfaturi prin care îți poți îmbunățăți metoda de copt și pentru a te asigura că ai succes de fiecare dată.
1. Aprovizionează-ți cămara cu produsele de bază, pentru a fi pregătită oricăror situații. Chiar și acelora cu musafiri-surpriză, pofte de weekend sau inspirații de moment.
2. Folosește ing...
Citește mai mult
5 expresii din rețete, lămurite
5 expresii din rețete, lămurite
Pentru pregătirea bunătăților de casă, e loc mereu de creativitate. Totuși, când vine vorba de măsurarea corectă a ingredientelor și de înțelegerea rețetei, pentru rezultatul visat, e bine să nu avem dubii.
De aceea, iată 5 expresii des folosite în rețete, lămurite pentru tine.
Făină cât cuprinde…
Ne putem gândi și la varianta romantică, de îmbrățișare a aluatului, dar, simplu și la obiect, este vorba despre a adăuga făin...
Citește mai mult
5 sfaturi pentru o pască reușită
5 sfaturi pentru o pască reușită
Pentru ca pregătirile pentru masa de Paște să fie doar cu bucurie, avem pentru tine 5 sfaturi pentru o pască reușită.
1. Pentru aluat, folosește Făina Superioară 000 pentru Cozonac. Este o făină de calitate, albă, finǎ şi pufoasǎ, fără aditivi sau amelioratori adăugați.
2. Amestecă drojdia cu zahăr și lapte călduț, apoi las-o la odihnit. Dacă alegi să faci o pască fără aluat, sari peste acest sfat.
3. Pune 1 lingură de Griș d...
Citește mai mult
Găluște perfecte în 7 pași
Găluște perfecte în 7 pași
Când vine vorba de găluște pufoase și savuroase în supa preferată, te poţi baza în totalitate pe Grișul Raftul Bunicii, obținut din grâu românesc de calitate superioarǎ. Delicat, perfect granulat, este ușor de preparat.
Iată cum să faci găluște perfecte în 7 pași:
1. Alege un griș de calitate
2. Separă albușul de gălbenuș. Bate albușul spumă cu ajutorul unui tel. Bate gălbenușul cu puțină sare și amestecă-l cu ulei. Abia apoi î...
Citește mai mult
5 sfaturi pentru blatul de pizza perfect
Pentru weekenduri vesele, în familie, pregătește acasă, pentru cei dragi, pizza margherita, capricciosa sau quattro formaggi senzaționale!
Am ales cele mai importante cinci sfaturi pentru blatul perfect, gata să fie asezonat cu ingrediente variate:
1. Folosește un cântar alimentar și respectă gramajul ingredientelor. Dacă nu ai un cântar la îndemână, îndrumarul nostru
2. Alege făina 650 Raftul Bunicii. Este nevoie ca aluatul să fie frământat aproximativ 10 minute sau pân...
Citește mai mult
Unități de măsură în bucătărie
Când măsurile potrivite pentru ingrediente te pun în dificultate, apelează cu încredere la îndrumarul nostru care traduce unitățile de măsură cel mai frecvent folosite în grame.
Inspiră-te din galeria rețetelor Raftul Bunicii și pregătește-ți ingredientele. Pentru rezultatele mult dorite, asigură-te că respecți rețeta, cu precădere în cântărirea ingredientelor necesare.
Pentru făină, o cană rasă înseamnă 250 g, o lingură 15 g, o linguriță cu vârf are 25 g, ...
Citește mai mult
5 sfaturi pentru un blat de tort perfect
Vrei să pregătești un tort de nota 10 chiar la tine în bucătărie? Cu sfaturile de la Raftul Bunicii, e acum atât de ușor ca aniversările celor dragi să vină cu și mai multe surprize!
Am pregătit pentru tine un îndrumar cu 5 sfaturi pentru un blat de tort pufos și savuros:
1. Folosește făina albă superioară 000 Raftul Bunicii. Mereu albă, de o calitate constantă, e primul și cel mai important pas în pregătirea bunătăților reușite, cu și din dragoste pentru familia...
Citește mai mult