3 moduri prin care verifici dacă aluatul este bine frământat

Icon print Print

Frământatul poate fi terapeutic, deși poate fi privit drept cea mai dificilă sarcină din întregul proces de pregătire a bunătăților de casă. Când știi că aluatul tău este suficient de bine frământat? Iată 3 moduri prin care să verifici când poți spune cu mândrie ”Gata cu aluatul!”.

1. Aluatul este neted și ușor lipicios la atingere.
Dacă frămânți deja de 10-12 minute, poți fi destul de încrezător că aproape ai terminat. De altfel, pe măsură ce îl frămânți, aluatul devine tot mai fin. Când e complet frământat, vei vedea că este neted și foarte ușor lipicios la atingere.
2. Aluatul își păstrează forma de bilă atunci când îl ridici în aer.
Adună aluatul într-o formă de bilă și ridică-l în aer pentru câteva secunde. Dacă își păstrează forma de bilă, înseamnă că legăturile de gluten sunt puternice.
3. Apasă puțin cu degetul în aluat pentru a-i testa elasticitatea. Dacă revine la forma inițială, e perfect. Aluatul tău se va putea odihni; la fel și mâinile tale.

Pâine, chec, plăcintă, turtă, cozonac, cu tot dragul să le tot faci, când ai încredere în produsele de calitate folosite, într-un aluat ușor de frământat, pufos, crescut frumos și în inspirație la aranjat ori decorat după copt!

Tartă cu ghimbir și pere

4 ore

VEZI REȚETA
Image Tartă cu ghimbir și pere

Syrniki - clătite groase rusești

20 minute

VEZI REȚETA
Image Syrniki - clătite groase rusești

Rava ladoo, bomboane indiene din griș cu nuci caju

20 minute

VEZI REȚETA
Image Rava ladoo, bomboane indiene din griș cu nuci caju
Gătit cu Drag