fbpx

3 moduri prin care verifici dacă aluatul este bine frământat

Icon print Print

Frământatul poate fi terapeutic, deși poate fi privit drept cea mai dificilă sarcină din întregul proces de pregătire a bunătăților de casă. Când știi că aluatul tău este suficient de bine frământat? Iată 3 moduri prin care să verifici când poți spune cu mândrie ”Gata cu aluatul!”.

1. Aluatul este neted și ușor lipicios la atingere.
Dacă frămânți deja de 10-12 minute, poți fi destul de încrezător că aproape ai terminat. De altfel, pe măsură ce îl frămânți, aluatul devine tot mai fin. Când e complet frământat, vei vedea că este neted și foarte ușor lipicios la atingere.
2. Aluatul își păstrează forma de bilă atunci când îl ridici în aer.
Adună aluatul într-o formă de bilă și ridică-l în aer pentru câteva secunde. Dacă își păstrează forma de bilă, înseamnă că legăturile de gluten sunt puternice.
3. Apasă puțin cu degetul în aluat pentru a-i testa elasticitatea. Dacă revine la forma inițială, e perfect. Aluatul tău se va putea odihni; la fel și mâinile tale.

Pâine, chec, plăcintă, turtă, cozonac, cu tot dragul să le tot faci, când ai încredere în produsele de calitate folosite, într-un aluat ușor de frământat, pufos, crescut frumos și în inspirație la aranjat ori decorat după copt!

Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)

1 oră și 30 minute

VEZI REȚETA
Image Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)

Cozonac Babka - rețetă de cozonac evreiesc

3 ore și 30 minute

VEZI REȚETA
Image Cozonac Babka - rețetă de cozonac evreiesc

Ciorbă de burtă vegană și crutoane din pâine de casă

45 de minute

VEZI REȚETA
Image Ciorbă de burtă vegană și crutoane din pâine de casă
Surpriza primăverii