fbpx

5 sfaturi pentru bunătăți pregătite cu succes la cuptor

Icon print Print

5 sfaturi pentru bunătăți pregătite cu succes la cuptor

 

Pentru ca pregătirea bunătăților la cuptor să fie fără emoții, doar cu bucurie, avem pentru tine 5 sfaturi prin care îți poți îmbunățăți metoda de copt și pentru a te asigura că ai succes de fiecare dată.

1. Aprovizionează-ți cămara cu produsele de bază, pentru a fi pregătită oricăror situații. Chiar și acelora cu musafiri-surpriză, pofte de weekend sau inspirații de moment.
2. Folosește ingredientele la temperatura camerei. Nu ignora recomandările din rețete când vine vorba de temperatura ingredientelor. Mai mult, atunci când ai de amestecat untul, ouăle, zahărul și laptele, îți este mult mai ușor să le omogenizezi dacă aceste ingrediente au o temperatură potrivită. Totodată, aluatul rezultat va fi mai pufos și legat.
3. Tapetează mereu tava cu unt și făină sau folosește hârtie pentru copt.
4. Folosește sare în compoziție, pentru a evidenția gustul ingredientelor dulci.
5. Rotește tava la 180 de grade la jumătatea coacerii, dar nu deschide cuptorul mai des de atât pentru a verifica. E important să te asiguri că fiecare colț ori parte a tăvii primește aceeași căldură, pentru o coacere uniformă, completă.

Ține cont de aceste sfaturi de fiecare dacă când pregătești pâine, prăjituri, blaturi de tort, tarte ori fursecuri la cuptor și nu vei da greș cu bunătățile de casă!

Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

VEZI REȚETA
Image Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

Quiche cu broccoli și costiță

VEZI REȚETA
Image Quiche cu broccoli și costiță

Chec de Crăciun, cu fructe confiate

VEZI REȚETA
Image Chec de Crăciun, cu fructe confiate