5 sfaturi pentru deserturi excelente, pregătite la cuptor

Icon print Print

Pentru deserturi desăvârșite și economie în bucătărie e mereu loc de un sfat de la cei mai buni patiseri. Am pregătit pentru tine 5 sfaturi pentru dulciuri excelente, la cuptor.

1. Măsoară ingredientele în gramaj, nu în volum.
Cântarul pentru alimente este cel mai bun prieten al brutarului ori al patiserului. Chiar dacă nu ai o experiență vastă în pregătit prăjituri, de ce nu urmezi sfaturile și trucurile folosite atât de gospodinele desăvârșite, cât și de mai-marii chefi-patiseri?

2. Lasă aluatul pentru fursecuri să se odihnească pentru cel puțin 24 ore înainte de coacere.
Pentru o aromă desăvârșită și o textură perfectă a aluatului, după ce l-ai pregătit din ingrediente de calitate, lasă-l să se odihnească în frigider o zi sau două.

3. Fă-ți acasă, din hârtie de copt, ușor și ieftin, cornete pentru decorat.

4. Paiele pentru smoothie-uri sau ceai sunt perfecte pentru a fixa torturile cu mai multe etaje.
Te bate gândul să faci primul tău tort cu multe straturi? Un tort înalt are nevoie de sprijin din interior. O modalitate de a-i da susținere este a păstra paiele pentru ceai rece ori pentru smoothie-uri și de a le folosi pentru tort. Înfige cu grijă, în blaturile pufoase, maximum 3 paie, cărora să le tai ușor vârfurile, până la nivelul superior al tortului.

5. Încălzește ușor spatula ori cuțitul lat pentru glazurarea tortului, pentru un finisaj perfect.

Ține cont de aceste sfaturi pentru torturi, fursecuri, checuri sau prăjituri de tot felul. Mult spor la pregătit bunătăți de casă.

Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

2 ore și 40 de minute

VEZI REȚETA
Image Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

Pâine cu mălai

4 ore

VEZI REȚETA
Image Pâine cu mălai

Chec din fructe uscate

1 oră și 30 de minute

VEZI REȚETA
Image Chec din fructe uscate
Gătit cu Drag