fbpx

5 sfaturi pentru prăjituri reușite

Icon print Print

5 sfaturi pentru prăjituri reușite

 

Prăjiturile aromate, pufoase la interior și cu înveliș crocant sunt perfecte pentru a te binedispune în zilele dificile. Pregătește-le cu spor și păstrează-le proaspete toată săptămâna cu cele 5 sfaturi din îndrumarul de la Raftul bunicii.

1.Nu înlocui bicarbonatul de sodiu cu praful de copt.
Folosește bicarbonat de sodiu când adaugi în compoziție un acid, cum ar fi zeamă de lâmâie, zer, iaurt, smântână sau brânză. Cu ajutorul acestui acid, bicarbonatul de sodiu se activează și eliberează dioxid de carbon. Pe când bicarbonatul trebuie activat cu un acid, praful de copt are deja în compoziția sa acidul necesar, prin urmare nu trebuie să mai adaugi astfel de ingrediente.

2.Taie untul rece în cubulețe mici sau dă-l prin răzătoare ca să-l aduci rapid la temperatura potrivită. Cele mai multe rețete cer unt la temperatura camerei pentru a face prăjiturele ori biscuiți de casă pufoși și savuroși. Cele două opțiuni din îndrumarul nostru sunt o scurtătură pentru a avea unt la temperatura perfectă pentru aluatul de prăjituri ori pentru blaturi de tort.

3.E nevoie de cel puțin 3 degete pentru o măsură de sare cât un vârf de cuțit.
Când într-o rețetă este indicat să adaugi un vârf de cuțit de sare, zahăr, scorțișoară sau alte condimente, atunci ia ingredientul cu buricele a trei degete: degetul mare, arătător și mijlociu. Cât vei cuprinde între ele, aceea este cantitatea de care ai nevoie.

4.Folosește o planșă de silicon pentru ca bucățile de aluat să nu se lipească.

5.Adaugă o bucățică de pâine în recipientul în care pui prăjiturile, pentru a le păstra textura moale și fragedă. Pâinea își va ceda toată umezeala și se va usca, în timp ce biscuiții vor rămâne umezi, moi, cu o textură delicată și fină.
Ține cont de aceste sfaturi de fiecare dată când pregătești prăjiturele ori biscuiți de casă de a căror prospețime, gust și aromă să te bucuri cât mai mult timp.

 

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură