Unități de măsură în bucătărie

Icon print Print

Când măsurile potrivite pentru ingrediente te pun în dificultate, apelează cu încredere la îndrumarul nostru care traduce unitățile de măsură cel mai frecvent folosite în grame.

Inspiră-te din galeria rețetelor Raftul Bunicii și pregătește-ți ingredientele. Pentru rezultatele mult dorite, asigură-te că respecți rețeta, cu precădere în cântărirea ingredientelor necesare.
Pentru făină, o cană rasă înseamnă 250 g, o lingură 15 g, o linguriță cu vârf are 25 g, iar lingurița rasă echivalează cu 5 g. Pentru zahărul tos, cana rasă are 200 g, lingura rasă 25, lingura cu vârf 30 g, iar lingurița rasă are 6 g. Pentru lichide, cana cuprinde 250 ml, polonicul 80 ml, o lingură 15 ml, iar o linguriță 5 ml.

Fie ca sfaturile testate, de la Raftul bunicii învățate să te facă să gătești cu și mai mult drag, voie bună și ușurință bunătățile de casă pentru cei dragi.

Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

2 ore și 40 de minute

VEZI REȚETA
Image Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

Pâine cu mălai

4 ore

VEZI REȚETA
Image Pâine cu mălai

Chec din fructe uscate

1 oră și 30 de minute

VEZI REȚETA
Image Chec din fructe uscate
Gătit cu Drag