TARTĂ CU CĂPȘUNI

Print

TARTĂ CU CĂPȘUNI

 
Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente:

Pentru coaja de tartă:

150g făină Raftul bunicii 000
25g zahăr brun
1 lingură amidon
1⁄4 linguriță sare
115 g unt rece nesărat, tăiat cuburi
1⁄2 baton vanilie

Pentru umplutură:

120 g smântână
120 ml frișcă
25 g zahăr brun
500 g căpșuni

Mod de preparare:

Dragostea adevărată se cunoaște după tartă, așa că…să începem! Pornește cuptorul și setează-l să se încălzească până la 180°C.

Pregătește un castron încăpător în care combini făina, 2 linguri de zahăr, amidonul și sarea. Adaugă apoi untul și vanilia și frământă cu drag, până când aluatul devine sfărâmicios.

Presează tacticos această compoziție sfărâmicioasă într-o formă de tartă cu diametrul de 22 de cm și inel detașabil, și dă-o la copt pentru 20 de minute.

Apoi o lași la răcit, și, doar după ce s-a răcit coaja, îndepărtezi inelul și așezi bunătatea de tartă pe un platou.

Încă un pic și ai terminat de pregătit un desert desăvârșit!

Mai trebuie doar să mixezi într-un castron, la viteză mare, smântâna, frișca, zahărul rămas și vanilia, după care se transferă în coaja de tartă și se ornează cu jumătăți de căpșuni.

Brânzoaice muntenești

60 minute

VEZI REȚETA

Specialitate muntenească cu ciuperci – harta culinară a Munteniei

45 minute

VEZI REȚETA

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

20 minute

VEZI REȚETA