Tartă cu ștevie și ceapă verde

Icon print Print

Tarta este un fel de mâncare fin, care poate fi reinterpretat la infinit și prin care poți aduce de fiecare dată zâmbete pofticioase pe chipurile celor dragi. În această primăvară, îți propunem o rețetă de tartă sărată cu verdețuri, care să aducă un plus de prospețime mesei în familie.

Timp de pregătire: 2 ore

Număr de porții: 6

Ingrediente

Pentru aluat
250 g Făină 000 Raftul bunicii
100 g unt
1 ou
1 lingură de lapte rece
1 vârf de cuțit de sare

Pentru umplutură

3 ouă
100 g frunze de ștevie

1 legătură de ceapă verde
100 g smântână

50 g de urdă sau ricotta
1 lingură ulei
Sare și piper

Amestecă fără grabă făina cu untul rece tăiat cubuleţe, un ou, o lingură de lapte direct de la frigider şi un praf de sare. Frământă un aluat elastic pe care apoi îl învelești într-o folie de plastic și pe care îl lași o oră să se odihnească în frigider.

Între timp, poți pregăti verdețurile: toacă mărunt frunzele de ștevie și ceapa verde, păstrând capătul alb al firelor pentru decor. Călește-le într-o tigaie cu puțin ulei, până când acestea se înmoaie, condimentând cu sare și piper, după gust. Separat, într-un vas, amestecă smântâna cu ouăle și urda sau ricotta, până când obții o compoziție omogenă, care va lega de minune umplutura tartei.

Scoate aluatul din frigider, întinde-l cu încredere și așază-l într-o tavă de tartă, tapetată cu puţin unt şi făină. Înțeapă cu furculiţa din loc în loc şi pune tava la cuptor pentru 10 minute, nu mai mult. După acest interval, scoate tava din cuptor fără să oprești focul și umple aluatul cu amestecul de verdețuri călite, peste care vei turna sosul de smântână și urdă sau ricotta.

Taie vârfurile de la ceapa verde în două, pe lungime, și decorează cu acestea tarta. Acum, este pregătită să stea în cuptor pentru circa 45 de minute, la 180°C. Apoi, vă puteți înfrupta în voie, minunându-vă de combinația perfectă dintre blatul fraged și crocant și umplutura cremoasă.

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

1 oră

VEZI REȚETA
Image Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

40 minute

VEZI REȚETA
Image Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto