Tartă cu ton și spanac

Print

Nu toate serile sunt răbdătoare cu noi. Uneori suntem atât de grăbiți sau obosiți, încât mâncăm pe fugă ce nimerim. Dar unele seri sunt minunate și trebuie să profităm cât mai mult de orele pe care le putem petrece împreună cu cei dragi. Și ce poate să-i adune pe toți la un loc, mai mult decât o cină specială?

Pentru asemenea momente  în familie, îți propunem o tartă de ton cu spanac în aluat fraged, o adevărată încântare:

Ingrediente

Pentru aluat:

300 g făină superioară 000 Raftul Bunicii

150 g unt

50 ml apă

1 gălbenuș de ou

1 praf de sare

Pentru umplutură:

500 g ton bucăți în suc propriu, la conservă

250 g spanac congelat

1 ceapă

3 ouă

30 g unt

50 ml smântână

200 g caşcaval

Pătrunjel

Sare

Piper

Mod de preparare

Încorporează untul tocmai scos din frigider în făină, apoi adaugă gălbenușul de ou, sarea și apa rece. Frământă cu grijă, pentru a distribui uniform untul în aluat, apoi formează o bilă, acoper-o cu o folie de plastic și las-o în frigider jumătate de oră, timpul numai bun pentru a se întări exact atât cât trebuie.

După ce s-a întărit, întinde aluatul frumos într-o tavă rotundă și mai lasă-l puțin la frigider, până se încălzește cuptorul bine. Așează tava în cuptor pentru 20 de minute, cât timp pregătești umplutura: pune într-o tigaie untul la sfârâit, împreună cu ceapa și spanacul. Adaugă apoi tonul, împreună cu ouăle bătute cu smântână. Adaugă sare, piper și mai lasă foarte puțin focul aprins. La sfârșit, aruncă o legătură de pătrunjel tăiat mărunt și oprește focul.

Scoate aluatul făcut pe jumătate din cuptor, umple-l cu amestecul proaspăt făcut și pune înapoi tava în cuptor, pentru încă 20 de minute. Adaugă cașcavalul ras și mai ai de așteptat doar 10 minute, până se topește acest topping delicios.

În rest, doar de poftă bună mai aveți nevoie. 😊

16 decembrie: Plăcintă de miel – ”Înșir-te mărgăritari”

VEZI REȚETA

15 decembrie: Sos de unt pentru bucate – ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea”

VEZI REȚETA

14 decembrie: Pastramă de vacă și mămăliguță – ”Cei trei frați împărați”

VEZI REȚETA