Tort de morcovi

Icon print Print

Ce este mai potrivit pentru răsfățul celor mici decât un tort de morcovi ușor și rapid de preparat? Pregătește-ți ingredientele necesare, urmărește pașii din rețetă și mai repede decât crezi vei avea un tort delicios și sănătos pe care să-l savurezi alături de cei dragi.

Timp de preparare: 2 ore

Număr de porții: 13 felii

Ingrediente

Pentru blat:

  • 280 g Făina Superioară 000 Raftul bunicii
  • 225 ml ulei
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță nucșoară rasă
  • 3 ouă
  • 300 g morcovi rași
  • 250 g zahăr brun
  • 75 g migdale/nuci/alune tocate
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la o portocală

Pentru crema de unt cu mascarpone

  • 250 g brânză mascarpone
  • 100 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • coaja rasă de la o portocală confiată

Mod de preparare

Pasul 1 – Prepararea blatului de morcov

Ia un bol mare în care să pui Făina Superioară 000 Raftul bunicii, praful de copt, bicarbonatul și sarea. Amestecă totul foarte bine, apoi adaugă zahărul și migdalele/nucile/alunele tocate, după preferință. Continuă să amesteci până când toate ingredientele se îmbină într-o compoziție consistentă.

Pregătește un alt vas și pune în el uleiul, ouăle, ghimbirul, nucșoara, coaja de portocală și scorțișoara, apoi omogenizează ingredientele foarte bine. Această compoziție lichidă pune-o peste cea realizată anterior, apoi adaugă și morcovii rași. Amestecă foarte bine.

Acum este timpul să iei o formă de tort și să o tapetezi grijulie cu unt și făină. După ce ai așezat blatul în formă, lasă-l la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

După ce blatul s-a copt suficient, lasă-l la răcit. Acum te poți apuca de pregătit compoziția cremoasă a tortului.

Pasul 2 – Prepararea cremei de unt cu mascarpone

Pregătește un vas și mixează untul. După ce prinde textura unei creme, adaugă treptat și zahărul pudră și continuă să mixezi până când obții o cremă fină și omogenă.

Peste crema obținută, adaugă brânza mascarpone, coaja de lămâie și amestecă totul foarte bine. După ce ingredientele s-au încorporat complet, adaugă și frișca mixată. Un secret pe care-l știm de la bunica este importanța de a încorpora frișca amestecând de jos în sus.

Pasul 3 – Asamblarea tortului de morcovi

Momentul mult așteptat a sosit! Urmează partea cea mai frumoasă din prepararea acestui desert.

După ce te-ai asigurat că blatul s-a răcit complet, taie-l cu grijă în 3 părți egale. Pregătește prima bucată de blat și pune deasupra un strat din crema de unt cu mascarpone.

Uniformizează crema, apoi adaugă peste ea un strat de coajă rasă de portocală confiată. După ce ai terminat, acoperă cu a doua parte de blat și procedează în același mod. După ce ai adăugat ultima bucată de blat, este timpul să treci la decorat.

Îmbracă mai întâi tortul în crema de unt rămasă. Acum începe adevărat distracție! Când vine vorba de ornarea tortului, nu există reguli, așa că lasă-ți imaginația să te ghideze în crearea celui mai jucăuș ornament. Poți presăra fulgi de migdale, fructe confiate, fulgi de ciocolată sau poți veni cu ceva mai original de atât.

După ce ai terminat, pune tortul la frigider și las-l acolo câteva ore bune.

După ce ai strâns toți membrii familiei la masă, scoate din frigider minunăția pregătită pentru ei și fii pregătită să vezi tortul de morcovi dispărând de pe farfurie, felie cu felie.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

1 oră

VEZI REȚETA
Image Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

40 minute

VEZI REȚETA
Image Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto