URS CIOBĂNESC

Print

URS CIOBĂNESC

 
Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

150 g Mălai Raftul bunicii Extra Gold
400 ml de apă
1 linguriță de sare
250 de grame de caș de oaie
ceapă verde
roșioare pentru servit

Mod de preparare:

Alege cu grijă ceaunul în care vei fierbe mămăliga și pune apa cu sarea la fiert. Când dă în clocot, începe ninsoarea cu mălaiul auriu Raftul bunicii! Adaugă-l puțin câte puțin, amestecând cu multă hărnicie cu un tel.

Apoi lasă mămăliguța să fiarbă la foc mic cam 15 – 20 de minute, sau până se desprinde de ceaun. Răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn și modelează jumătăți de sfere cu mâinile.

 

Umple fiecare jumătate cu caș de oaie frământat bine. Dacă nu e suficient de sărat, mai poți adăuga puțină sare grunjoasă. Unește jumătățile două câte două astfel încât să obții ursuleții de mămăligă.

Coace bilele pe plita încinsă, până obții o crustă crocantă, apoi bucură-te de rezultat! Savurează urșii ciobănești cu ceapă verde și roșioare.

12 decembrie: Cozonac – ”Sarea-n bucate”

VEZI REȚETA

11 decembrie: Aluat pentru bucate – ”Sarea-n bucate”

VEZI REȚETA

10 decembrie: Purcel de lapte și pâine de casă – "Amintiri din copilărie"

VEZI REȚETA