Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

Print

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

 

Ingrediente:

250 g de Mălai Extra Gold Raftul bunicii

Apă

Sare

1 lingură de ulei/untură

Mod de preparare.

Fie vremea cât de rea, parcă nimic nu încălzește mai mult sufletul românului decât o supă delicioasă și hrănitoare, de legume ori pui. În loc de pâine sau mămăligă, pentru un gust bogat și o textură crocantă, prepară, din 250 g de Mălai Extra Gold de la Raftul bunicii, sare și apă cât cuprinde, zabic crocant și delicios. Amestecă aceste 3 ingrediente simple până ce obții un aluat din care poți modela biluțe mici ori turtițe gata de prăjit în untură sau ulei încins. Le rostologești 2 minute în tigaie, până ce împrumută din culoarea soarelui de iunie ori a lanurilor întinse de grâu.

Așază-le pe un șervețel de hârtie, care să absoarbă grăsimea în plus și, calde sau reci, bucățelele de zabic sunt gata să-ți dea startul, alături de supa ta preferată, călătoriei culinare prin Muntenia.

16 decembrie: Plăcintă de miel – ”Înșir-te mărgăritari”

VEZI REȚETA

15 decembrie: Sos de unt pentru bucate – ”Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea”

VEZI REȚETA

14 decembrie: Pastramă de vacă și mămăliguță – ”Cei trei frați împărați”

VEZI REȚETA