Cornulete
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Făină 000 pentru prăjituri
Făină 000 pentru prăjituri
Dacă vrei ca prăjiturile să-ți iasă perfect de fiecare dată, alege Făina 000 pentru prăjituri. Deosebit de fină, cu un conținut mai ridicat de amidon, Făina 000 pentru prăjituri e ușor de folosit, iar aluatul iese exact cum ți-ai dorit.
Pentru blaturi fără cocoloașe, modelează amestecul cu blândețe și adaugă dragoste în timp ce gătești. Vei obține preparate crescute frumos, pufoase și moi la interior, cu textură fină și umedă, delo...
Citește mai mult
Cornulețe cu rahat
40 minute
Îți mai aduci aminte de vizitele la bunici și de cum erai întâmpinat cu o tavă plină de cornulețe proaspete cu rahat?
Descoperă rețeta bunicii și prepară cornulețe aromate, fragede și gustoase care să aducă zâmbetul pe buzele celor dragi ție. Ia-ți șorțul preferat, pregătește-ți ingredientele, urmărește pașii din rețetă și mai repede decât crezi vei avea pe masă un desert delicios, care îți va aduce aminte de gustul copilăriei.
Timp de pregătire: 40 de m...
Citește mai mult
Cornulețe cu gem și nucă
45 minute
Fragede, parfumate și absolut delicioase, cornulețele cu gem sunt ideale pentru orice ocazie. Urmărește rețeta bunicii și află cum să obții în doar câțiva pași cornulețe gustoase care să aducă zâmbetul celor dragi ție. Surprinde-i cu o masă festivă și cu un desert minunat care să vă aducă pe toți împreună.
Ți-ai pregătit deja șorțul preferat? Este timpul să te apuci de gătit.
Timp de pregătire: 45 de minute
Număr de porții: 32 de cornulețe
Ingredi...
Citește mai mult
Cornulețe fragede umplute cu gem, minunile copilăriei
45 minute
Există o mulțime de rețete de cornulețe, însă aceasta îți garantează că vei obține un desert cu gustul copilăriei, care îți va domoli dorul de bunica, de casa părintească ori de locul în care ai crescut.
Sfaturi pentru cele mai fragede cornulețe
Scoate untura și ouăle din frigider cu cel puțin o oră înainte de a prepara cornulețele, pentru ca acestea să ajungă la temperatura camerei.
Dacă nu ai untură, poți folosi unt foarte gras, cu peste 80% grăsime.
T...
Citește mai mult
Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – bunătăți din Crișana
3 ore
Călătoria noastră culinară prin frumoasa Românie continuă, de această dată cu un popas în Crișana, o regiune bogată în istorie și tradiții unice, cu peisaje deosebite, care-ți umplu inima de mândrie. Iar fiindcă drumul a fost lung și presărat cu multe comori culinare, ne-am gândit să ne înfruptăm și din bunătățile locale de aici.
Bucatele tradiționale din Crișana care ne-au cucerit pe loc sunt mămăliga toponita, plăcinta întinsă și cornulețele cu magiun. Cl...
Citește mai mult
Cornulețe cu nucă
Dacă îți e dor de un desert cu gust de copilărie, pregătește degrabă aceste cornulețe cu nucă fragede și dulci, așa cum numai în curtea bunicii găseai!
Ingrediente
Pentru aluat
2 căni de făină Raftul bunicii 000
1/2 cana unt
1/2 cană smantana
1 ou
1 pliculeț praf de copt
1 linguriță de drojdie proaspătă
1 linguriță de zahăr
30 ml lapte călduț
Coaja de la o lămâie
1 varf cutit sare
Pentru umplutură
300 g nuca macinata
100 g zahăr
¼ borcan ...
Citește mai mult
Cornuri sărate minunate
40 minute
CORNURI SĂRATE MINUNATE
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
50 gr făină 000 Raftul bunicii
6 gr sare
10 gr drojdie uscată
35 gr zahăr
150 ml lapte călduț
180 ml apă călduță
2 ouă
50 gr unt moale sau chiar lichid, însă răcit
Mod de preparare:
Începe cu aluatul. Într-un castron, cerne făina și fă-i o adâncitură în mijloc, cât să se cuibărească acolo drojdia uscată și zahărul. Adaugă apa călduță și amestecă cu grijă, până când...
Citește mai mult
Cornulețe vanilate
40 minute
CORNULEȚE VANILATE
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
280 g făină 000 Raftul bunicii
200 g margarină
100 g migdale decojite și mărunțite
(sau făină de migdale)
50 g zahăr pudră
1 plic de zahăr pudră cu aromă de vanilie
un vârf de linguriță de sare
magiun de prune
Mod de preparare
Ce-i mai bun decât un dulce mic? Un dulce mic și des. Pentru a-l face, amestecă într-un bol făina, zahărul pudră și migdalele. Adaugă margarina și frământ...
Citește mai mult
Cornulețe cu gem
30 minute
CORNULEȚE CU GEM
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
800 g făină Raftul bunicii 650 (cât cuprinde, se face un aluat mai tare)
250 g untură din frigider
250 g smântână din frigider
25 g drojdie proaspătă
o jumătate linguriță sare
1-2 linguri esență rom sau vanilie
rahat sau magiun
zahăr pudră
Mod de preparare:
Mai întâi toarnă tacticos făina într-un bol. Cu mâna, faci puțin loc în mijloc și adaugă untura, smântâna, drojdia, esențele ...
Citește mai mult
Cornulețe cu magiun de prune
60 minute
CORNULEȚE CU MAGIUN DE PRUNE
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
450 g de Făină Superioară 000 Raftul bunicii
200 g de unt la temperatura camerei
100 g de iaurt grecesc
1 ou
5 linguri de zahăr pudră
1 linguriță de praf de copt
¼ linguriță sare
150g de magiun
Mod de preparare:
Pregătește un bol în care amesteci untul, iaurtul grecesc, oul, zahărul pudră, făina, praful de copt şi sarea apoi frământă bine aluatul.
Cu ajutorul unu...
Citește mai mult