Paine

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Pâine din făină integrală

Dacă și tu ești atent la alimentația ta și a familiei tale, pâinea integrală ar putea fi un prieten bun pentru tine! Făina integrală are numeroase beneficii și susține aportul zilnic de fibre, proteine și vitamine.  În plus, pâinea integrală este foarte atrăgătoare și ofertantă atunci când vrei să îți impresionezi familia și prietenii, Cu ajutorul ei poți realiza niște gustări deosebite, gustoase și arătoase! Timp de preparare: 1 oră 10 minute Număr de po...

Citește mai mult

Image Pâine din făină integrală

Pâine cu dovleac

Multe dintre amintirile cele mai prețioase din bucătărie sunt legate de bunătăți simple, precum o pâine caldă, pe care mâinile mamei o pregăteau cu grijă și îndemânare. Această rețetă de pâine cu dovleac te va purta înapoi în copilărie și, totodată, îți va aduce gusturi noi, pline de savoare. Pregătește-o alături de cei mici, care vor prețui pentru totdeauna clipele în care dragostea creștea în bucătărie precum un aluat bine dospit. Timp de pregătire: 2h...

Citește mai mult

Image Pâine cu dovleac

Faină integrală din grâu

Făină integrală din grâu Făina integrală din grâu este potrivită pentru gospodinele care iubesc să gătească pentru cei dragi mese delicioase și nutritive. Făina integrală din grâu de tip 1850 de la Raftul Bunicii conține puterea bobului de grâu cu toate componentele sale benefice: fibre, proteine și vitamine. Produsele coapte au o culoare tipică, mai închisă și gust sățios. E potrivită pentru un meniu alimentar diversificat și poate fi folosită la o varietate de bu...

Citește mai mult

Image Faină integrală din grâu

Ciorbă de burtă vegană și crutoane din pâine de casă

45 de minute

Ciorba de burtă este una dintre preferatele românilor, mai ales după petreceri sau în zile de sărbătoare. Dacă vrei să îi bucuri pe cei din familie cu o ciorbă la fel de gustoasă chiar și în post, încearcă ciorba de burtă vegană, făcută cu ciuperci pleurotus, care este extrem de gustoasă în compania unor crutoane preparate în casă. Timp de preparare: 45 minute Număr de porții: 8 Ingrediente ciorbă de burtă vegană: 500 g ciuperci pleurotus; 1 ceapă m...

Citește mai mult

Image Ciorbă de burtă vegană și crutoane din pâine de casă

Covrigi cu brânză Cheddar

50 de minute

Nu știi ce să mai mănânci dimineața, când ești mereu pe fugă? Ori vrei să le pui celor dragi la pachet o gustare sănătoasă și totodată sățioasă și nu mai ai idei? Ei bine, ar trebui să încerci această rețetă de covrigi cu Cheddar! Pufoși, gustoși și gata în mai puțin de o oră, covrigii cu cheddar sunt gustarea de care se vor bucura în aceeași măsură toți din familie, de la pitici până la bunici. Timp de preparare: 50 minute Număr de porții: 12 covri...

Citește mai mult

Image Covrigi cu brânză Cheddar

Pâine cu mălai

4 ore

Vrei să îi surprinzi plăcut pe cei dragi? Așteaptă-i acasă cu o pâine caldă aurie, abia scoasă din cuptor, făcută cu mălai. La fel de hrănitoare ca pâinea cu făină de grâu, însă cu un gust mult mai deosebit, pâinea cu mălai poate fi servită alături de multe preparate culinare. Timp de preparare: 4 ore Număr de porții: 20 Ingrediente: 1 lingură drojdie uscată; ¼ cană apă caldă; ½ lingură Făina Standard 650 Raftul bunicii; ½ kg Mălai Extra...

Citește mai mult

Image Pâine cu mălai

Pâine cu maia de casă

6 ore

Nimic nu miroase mai bine decât o pâine de casă proaspăt scoasă din cuptor. Indiferent de anotimp, aceasta va fi la fel de apreciată. Poate fi servită ca atare, dar și alături de mâncăruri tradiționale precum salata de vinete, ciorba acră, ostropelul de pasăre ori gulașul. Ceea ce este deosebit la această rețetă de pâine de casă este faptul că este preparată cu maia – o drojdie naturală, fermentată chiar de tine. Timp de preparare:  6 ore Număr de porții: 1 ...

Citește mai mult

Image Pâine cu maia de casă

Pâine pull-apart cu brânzeturi, sos pesto și busuioc

60 minute

Nu trebuie să așteptăm ocaziile speciale (Paște, Crăciun) pentru a putea găti cu Făina Superioară 000 pentru Cozonac de la Raftul bunicii. Există o mulțime de rețete de pâine pufoasă pe care le poți încerca acasă și asezona cu verdețuri proaspete, ce-i vor oferi un gust aparte. Pâinea pull-apart, numită și „pâine care se destramă ușor”, poate fi preparată atât cu ingrediente dulci, cât și cu ingrediente sărate. Seamănă cu un cozonac, este moale și pufoasă ...

Citește mai mult

Image Pâine pull-apart cu brânzeturi, sos pesto și busuioc

Puișori din aluat

3 ore și 20 minute

Odată cu renașterea naturii, primăvara mai vine însoțită și de cântecele drăgălașe ale păsărilor. Noi am decis să ne lăsăm inspirați de acestea și să pregătim bunătăți la cuptor care sigur îi vor încânta pe cei mici, dar și pe adulți, deopotrivă. Astăzi îți propunem o rețetă simplă de puișori din aluat, de pregătit alături de cei dragi și savurat cu multă poftă. Timp de preparare: 3 ore și 20 minute Număr de porții: 8 pâinici Ingrediente: ...

Citește mai mult

Image Puișori din aluat

Pâinici de casă aromate cu usturoi, cașcaval și mix de verdețuri

3 ore și 25 minute

V-ați făcut timp pentru un prânz la bunici în această primăvară? Minunat! Avem o rețetă de aperitiv gustos, în ton cu vremea caldă, de care vă puteți bucura înainte de felurile principale pregătite cu drag de bunica: pâinici aromate cu usturoi proaspăt. Au un gust care va rămâne multă vreme în mintea celor dragi! Timp de preparare: 3 ore și 25 de minute Număr de porții: 10 pâinici pufoase Ingrediente: Pentru aluat: 180 g Făină Standard 650 Raftul b...

Citește mai mult

Image Pâinici de casă aromate cu usturoi, cașcaval și mix de verdețuri

Tortilla de casă

30 minute

Tortilla, o lipie specifică bucătăriei mexicane, a devenit populară în întreaga lume, fiind consumată în diverse combinații. Tortilla poate fi umplută cu tot felul de ingrediente și rulată apoi într-o formă de burrito, dar poate fi folosită și pentru a prepara quesadilla. Totodată, tortilla poate fi consumată alături de diferite sosuri sau feluri de mâncare, ca înlocuitor de pâine. În comerț se găsesc diverse tipuri de tortilla, însă acestea nu se compară cu tortil...

Citește mai mult

Image Tortilla de casă

Lipie de casă, simplă și gustoasă

40 minute

Descoperă rețeta bunicii și prepară lipii fragede și calde care să îți însoțească preparatele. Ești gata să te apuci de gătit? Pregătește-ți șorțul preferat, urmărește pașii din rețetă și mai repede decât crezi, vei avea lipii delicioase de casă care să aducă zâmbetul pe buzele celor din jur. Spor la gătit! Timp de pregătire: 40 de minute Număr de porții: 5 Ingrediente: 250 g Făină Standard 650 Raftul bunicii 125 ml apă călduță 1...

Citește mai mult

Image Lipie de casă, simplă și gustoasă

Crutoane aromate cu chimen și usturoi

20 minute

Crutoanele au foarte multe întrebuințări în bucătărie. Le poți folosi în servirea supelor creme, salatelor sau umpluturilor. Urmărește rețeta și descoperă cum să pregătești niște crutoane de casă parfumate și crocante, care să se potrivească perfect preparatelor tale. Pentru o experiență culinară desăvârșită poți să prepari chiar tu o pâine de casă folosind Făină Standard 650 Raftul bunicii. Poate acest proces va dura puțin mai mult, dar te asigurăm că rez...

Citește mai mult

Image Crutoane aromate cu chimen și usturoi

Ouă umplute și pâine de casă, aperitiv rapid și gustos

35 minute

În copilărie mama și bunica pregăteau platouri de aperitive cu ouă umplute în zilele de sărbătoare. Dacă îți este dor de gustul vremurilor acelea, poți să te apuci de gătit și să îi bucuri pe cei apropiați indiferent de ziua și perioada anului. Timp de pregătire: 35 minute Număr de porții: 12 Ingrediente: 6 ouă mari 3 linguri de maioneză 1 linguriță de muștar Dijon 1 linguriță de oțet de mere sare și piper, după gust boia de ardei dulc...

Citește mai mult

Image Ouă umplute și pâine de casă, aperitiv rapid și gustos

Mici de casă cu pâine la cuptor

40 minute

Când vine vorba de grătarele în familie sau cu prietenii, micii sunt nelipsiți. Cu muștar și pâine de casă, aceștia reprezintă un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Însă, dacă vrei să le faci o surpriză celor dragi, ai putea să pregătești chiar tu pasta de mici, în loc să cumperi una din supermarket. Mai jos ai informațiile necesare pentru a o pregăti. Varianta clasică de mici este cea din carne de vită și oaie, însă pentru a te asigura că micii sunt...

Citește mai mult

Image Mici de casă cu pâine la cuptor

Kebab de pui, frigărui orientale servite cu lipii de casă

45 minute

Originar din Orientul Mijlociu, kebabul este o frigăruie din carne de berbec sau miel. Acesta se poate prepara însă cu orice tip de carne, chiar și cu pui sau pește. În România, cele mai iubite tipuri de kebab sunt cel de vita și cel de pui. Astăzi îți vom oferi o rețetă de kebab de pui, gustos și pe placul tuturor celor din familie, de la mic, la mare. Timp de pregătire: 45 minute Număr de porții: 20 Ingrediente: 4 bucăți de piept de pui dezosat 20 de ciu...

Citește mai mult

Image Kebab de pui, frigărui orientale servite cu lipii de casă

Humus cremos cu legume proaspete și lipii de casă

40 minute

Preparat oriental, hummusul a câștigat foarte multă popularitate în România în ultimii ani. Acesta este consumat, de cele mai multe ori pe post de aperitiv, alături de turte de casă, lipii sau chiar cu bețe de țelină, ardei gras și morcov. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat diferit, înlocuiește clasica salată de vinete cu un bol de hummus. Timp de pregătire: 40 minute Număr de porții: 8 porții Ingrediente: 1 conservă de năut, spălat ...

Citește mai mult

Image Humus cremos cu legume proaspete și lipii de casă

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

Călătoria noastră culinară prin țară ne-a îndreptat pașii spre țărmul Mării Negre, în însorita Dobrogea, unde comorile din bucătăria acestei regiuni ne-au ținut pe loc câteva ore bune. Mirosul de pește proaspăt gătit, parfumul mirodeniilor, gustul inconfundabil al preparatelor dobrogene, toate ne-au îmbiat să luăm un loc la masă, să ne ospătăm, totul în timp ce absorbeam cu nesaț secretele bucătăriei dobrogene. Această regiune a țării știe cum să fructifice...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Pâine împletită în 3 cu semințe de mac sau de susan

1 oră și 30 minute

Nimic nu se poate compară cu mirosul de pâine caldă, care inundă casa după ce bagi aluatul la cuptor. Așa cum nimic nu se compară cu senzația plăcută pe care ți-o oferă frământatul aluatului cu mâinile tale. Întoarce-te în timp, în vremuri liniștite și fericite, preparând o pâine împletită de casă, pe care o vei savura în compania celor pe care îi iubești. Timp de pregătire: 1 oră și jumătate Număr de porții: 1 pâine Ingrediente: 700 g de Făin...

Citește mai mult

Image Pâine împletită în 3 cu semințe de mac sau de susan

Pâine de casă rumenită și pufoasă

2 ore și 30 minute

Nu e niciun preparat de casă mai simplu și mai iubit decât pâinea pufoasă la interior, cu coaja crocantă și cu gustul vremurilor de demult. Fă-le o bucurie celor dragi și întâmpină-i acasă cu miros de pâine proaspată, abia scoasă din cuptor. Mai mult ca sigur gestul tău va fi apreciat. Puteți servi pâinea de casă ca atare, dar și alături de o sumedenie de mâncăruri, începând de la brânză cu roșii și până la ciorba acrită cu borș de țară. Dacă vrei ca p...

Citește mai mult

Image Pâine de casă rumenită și pufoasă

Melonpan, pâine tradițională japoneză

3 ore și 30 minute

Melonpan este o pâinică japoneză tradițională, presărată cu zahăr și acoperită de un strat consistent de biscuiți. Numele pe care îl poartă provine de la forma pe care pâinica o capătă după coacere, deoarece aduce foarte mult cu pepenele galben. Îndrăgit atât de copii, cât și de adulți, melonpan este un preparat delicios și fraged, de care te vei îndrăgosti la prima gustare. Dacă te-ai convins deja de farmecul acestei rețete, ia-ți  șorțul  preferat, urmăreș...

Citește mai mult

Image Melonpan, pâine tradițională japoneză

Focaccia aromată cu usturoi și rozmarin

2 ore

Focaccia este o turtă acoperită cu ulei de măsline și ierburi aromatice și poate fi considerată străbunica celebrei pizza. Totuși, marii bucătari ai lumii susțin că focaccia nu este originară din Italia, ci mai degrabă din Grecia Antică. Un lucru e cert însă: focaccia este extrem de iubită și în zilele noastre și o consumăm atât pe post de aperitiv, cât și alături de o serie de preparate, în loc de pâine. După metoda tradițională, focaccia se coace în cuptorul c...

Citește mai mult

Image Focaccia aromată cu usturoi și rozmarin

Ciorbă de fasole în pâine

2 ore

Ciorba de fasole în pâine este un preparat nelipsit din restaurantele tradiționale românești. O rețetă delicioasă și servită într-un mod ingenios, potrivită pentru o masă de sărbătoare sau de ocazie, unde vrei să impresionezi. Secretul ciorbei de fasole în pâine constă în afumătura folosită. Fie că este ciolan sau costiță, aceasta dă un gust nemaipomenit preparatului. De asemenea, pâinea trebuie folosită imediat după coacere, sau cel puțin preîncălzită înaint...

Citește mai mult

Image Ciorbă de fasole în pâine

Ciorbă de burtă cu smântână și turte de casă

3 ore și 30 minute

Preparat tradițional românesc, ciorba de burtă este iubită în toate colțurile țării. Copiii nu se dau în vânt după acest preparat, însă mai mult ca sigur adulții din familia ta vor fi extrem de fericiți când le vei pune pe masă un castron de ciorbă de burtă. Dacă vrei ca ciorba de burtă să îți iasă ca la carte, respectă întocmai proporțiile și indicațiile din rețeta bunicii. Așadar, să ne punem pe treabă! Timp de pregătire: 3 ore și jumătate Număr d...

Citește mai mult

Image Ciorbă de burtă cu smântână și turte de casă

Burrito mexican

20 minute

Burrito este un preparat tradițional mexican servit în lipie împăturită în formă de buzunăraș și umplut cu un mix de ingrediente delicioase. Acest preparat are diverse rețete, dar cea originală conține întotdeauna carne, fasole sau orez mexican. Te invităm să descoperi cum să prepari un burrito consistent, delicios și zemos, potrivit pentru orice parte a zilei. Iată câteva avantaje în a-ți prepara burrito la tine acasă: Poți folosi orice ingrediente dorești, ...

Citește mai mult

Image Burrito mexican

Anpan, pâinici rumene umplute cu pastă de fasole

1 oră

Anpanul este un desert specific japonez, în formă de chiflă. Acesta este umplut în mod tradițional cu pastă de fasole roșie, însă în zilele noastre se prepară și cu alte umpluturi, începând de la pasta de susan și până la piureul de castane. Dacă vrei să le faci o surpriză cu iz nipon celor de acasă, prepară anpan, un desert inedit, dar foarte gustos. Timp de pregătire: 1 oră Număr de porții: 8 Ingrediente: 2 căni de Făină Superioară 000 pentru Cozo...

Citește mai mult

Image Anpan, pâinici rumene umplute cu pastă de fasole

Pâine Naan

2 ore și 30 minute

Ne amintim cu toții fericirea de a mușca dintr-un colț de pâine proaspăt scoasă din cuptor atunci când eram mici, nu-i așa? Mirosul irezistibil al pâinii coapte de bunica este și acum prezent în memoria noastră. Fiindcă prepararea pâinii este o adevărată artă, de la gust la formă, consistență și atingere, am pornit de la sfaturile bunicii și ți-am pregătit o rețetă de pâine Naan pe care o poți încerca acasă și cu care să-i surprinzi plăcut pe toți ai casei. ...

Citește mai mult

Image Pâine Naan

Gyros autentic grecesc

55 de minute

Gyrosul grecesc este un fel de mâncare care câștigă tot mai mult teren în preferințele culinare ale românilor. Similar cu o shaorma, însă cu un gust mult mai fresh și o compoziție mai sănătoasă, gyrosul poate fi preparat și în casă, fără să fie nevoie de foarte multă pricepere. Fiind sățios, delicios și cu un gust proaspăt, chiar răcoritor, gyrosul va face o impresie nemaipomenită în rândul oaspeților pe care-i vei avea la masă. Prieteni, familie sau vechi cuno...

Citește mai mult

Image Gyros autentic grecesc

Faina Standard 650

Făina Standard 650 A ști să faci diferența între tipurile de făină și codul din cifre înscris pe ambalajul lor îți este de mare ajutor în respectarea rețetelor și obținerea unui preparat de casă pe cât de gustos, pe atât de arătos. Codurile numerice de pe ambalajul făinii oferă informații prețioase cu privire la gradul de rafinare – cât de grosieră sau de fină este făina respectivă – dar și pentru ce tip de rețete este potrivită aceasta. De exemplu, făi...

Citește mai mult

Image Faina Standard 650

Iepurași din aluat de chifle

Anul acesta, pregătește-le celor mici pentru masa de Paști niște pâinici nemaipomenit de drăgălașe: iepurași rumeniți și gustoși foc! Timp de pregătire: 1 oră și 20 de minute Număr de porții: 6-10 Ingrediente 330 g Făină 650 Raftul bunicii ¼ cub de drojdie proaspătă 180 ml lapte cald 55 g unt 1 ou bătut pentru uns 1 gălbenuș de ou 1 linguriță de zahăr 1/2 linguriță de sare Câteva stafide pentru ochii iepurașilor Mod de prepar...

Citește mai mult

Image Iepurași din aluat de chifle

Pâine de casă cu busuioc și usturoi verde

Usturoiul verde dă savoare bunătăților de primăvară, iar în combinație cu busuiocul imprimă un gust proaspăt, delicat și reconfortant oricărui preparat. Printre bunătățile de casă care pot fi și mai gustoase cu ajutorul acestui mix se numără, desigur, și pâinea. Nu lăsa primăvara să treacă fără să încerci această rețetă minunată. Timp de pregătire: 2 ore Număr de porții: 8 Ingrediente 500 g Făină Standard 650 Raftul bunicii 1 plic drojdie 2...

Citește mai mult

Image Pâine de casă cu busuioc și usturoi verde

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – bunătăți maramureșene

Cu toții am auzit de bunătățile din Maramureș, o zonă aparte, plină de farmec, în care vechile datine se păstrează și astăzi cu sfințenie. Călătoria noastră prin România în căutare de comori culinare tradiționale a făcut de această dată un popas în nordul țării, unde am găsit trei minunății care ne-au cucerit inimile și papilele: pită de mălai, clătite cu urdă și verdeață și chec dulce cu mălai și stafide. Ne-am asigurat că nu plecăm fără prețio...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – bunătăți maramureșene

Pâine de casă ”Te iubesc”

Cu o pâine de casă, proaspăt scoasă din cuptor, poți cuceri pe oricine. Și, dacă o modelezi într-o formă grăitoare, inima celui drag e câștigată definitiv. Anul acesta, cu ocazia minunatei sărbători tradiționale Dragobete, ne suflecăm mânecile și pregătim o pâine specială, care va aduce încântare și zâmbete pe chipurile iubite. Alege dintre cele trei variante pe care ți le propunem – pâine cu măsline, cu semințe de dovleac sau cu ceapă caramelizată – cea...

Citește mai mult

Image Pâine de casă ”Te iubesc”

18 decembrie: Plachie de costiță afumată și pâine de casă - ”Capra cu trei iezi”

În ”Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă, asistăm  la un adevărat praznic din care nu știm ce să alegem, pentru că am gusta din toate. După ce lupul i-a mâncat doi iezi, capra pune la cale un plan pentru a-i veni de hac: ”Şi aşa zicând, pune poalele-n brâu, îşi suflecă mânicele, aţâţă focul şi s-apucă de făcut bucate. Face ea sarmale, face plachie, face alivenci, face pască cu smântână şi cu ouă şi fel de fel de bucate. Apoi umple groapa cu jăratic şi cu...

Citește mai mult

Image 18 decembrie: Plachie de costiță afumată și pâine de casă - ”Capra cu trei iezi”

10 decembrie: Purcel de lapte și pâine de casă – "Amintiri din copilărie"

”Hai mai bine despre copilărie să povestim, căci ea este veselă şi nevinovată şi drept vorbind, acesta-i adevărul”. Bucatele alese stau la loc de cinste în opera lui Ion Creangă, iar în ”Amintiri din copilărie”, descrierea lor e pur și simplu prea îmbietoare ca să poți să-i reziști. Azi ne-am amintit de purcelul de lapte fript, atât de fraged, că se topește în gură. Alături de o pâinică de casă proaspătă și poate și un borcănel cu castraveți murați...

Citește mai mult

Image 10 decembrie: Purcel de lapte și pâine de casă –

8 decembrie: Pâinea biblică - ”Cinci pâini”

Prin povestea ”Cinci pâini”, Ion Creangă a arătat cât de simplu și fumos se pot înțelege oamenii între ei, acolo unde există generozitate. Unul dintre cei trei oameni care au împărțit 5 pâini a fost poftit la masă de ceilalți doi, după ce au văzut că e flămând: ”Poftim, om bun, de-I ospăta împreună cu noi, ziseră cei doi drumeți călătorului străin: căci, mila Domnului! Unde mănâncă doi mai poate mânca și al treilea”. Iată rețeta pentru pâinea bi...

Citește mai mult

Image 8 decembrie: Pâinea biblică - ”Cinci pâini”

7 decembrie: Posmagi de făină – "Povestea unui om leneș"

”Era odată într-un sat un om grozav de leneș; de leneș ce era, nici îmbucătura din gură nu și-o mesteca”. În ”Povestea unui om leneș”, Ion Creangă vorbește, cu exagerările de rigoare, despre cel mai ”dulce” păcat al omului: lenea, ”împărăteasă mare”. În drum spre spânzurătoare – căci altă ieșire pentru acel sătean nu mai era -  omului leneș i s-a oferit o ultimă șansă, din partea unei femei miloase: să vină să își ducă restul zilelor în h...

Citește mai mult

Image 7 decembrie: Posmagi de făină –

5 decembrie: Ialoviță cu ceapă și pâine albă de casă – ”Povestea lui Harap Alb”

În Povestea lui Harap Alb, una dintre basmele românești cele mai frumoase și mai bogate în semnificații, ospățul de la curtea împăratului Roș este cum se cuvine: 12 harabale cu pâine, 12 ialovițe fripte și 12 buți pline cu vin. O masă simplă și autentică, gustoasă și hrănitoare, ideală pentru drumeții din poveste și pentru oricine dorește să își recapete puterile. 😊Iată rețeta de ialoviță friptă: Ia o bucată mare de mușchi de vită, spal-o bine, săre...

Citește mai mult

Image 5 decembrie: Ialoviță cu ceapă și pâine albă de casă – ”Povestea lui Harap Alb”

4 decembrie: Prescură cu vin fiert – ”Povestea porcului”

O altă poveste a lui Ion Creangă devenită clasică, ”Povestea porcului”, este despre vrăji, ascultare și experiența drumului plin de încercări, la finalul căruia găsești cu siguranță rezolvarea problemei ce te-apasă. În această poveste, fata de împărat pornește în căutarea lui Făt Frumos preschimbat în porc, pentru a rupe vraja. Pe drumul său, mâncarea care o însoțește, la bine și la greu, este prescura și păhăruțul de vin, oferite de Sfânta Miercuri, Sf...

Citește mai mult

Image 4 decembrie: Prescură cu vin fiert – ”Povestea porcului”

3 decembrie: Pui umplut cu mere, ciuperci, ficăței și pâine de casă – ”Soacra cu trei nurori”

În ”Soacra cu trei nurori”, de Ion Creangă, cheia rezolvării conflictului dintre mama celor trei feciori și soțiile lor stă, desigur, în prepararea unei mese bogate, plină de bucate calde. 😊 Iată cum se face puiul umplut, una dintre rețetele după care nora cea mică le-a gătit celorlalte două, în dorința de a se răzvrăti față de mama soacră care nu era prea generoasă în privința meselor. Ai nevoie de un pui mare, pe care să îl golești de măruntaie și gră...

Citește mai mult

Image 3 decembrie: Pui umplut cu mere, ciuperci, ficăței și pâine de casă – ”Soacra cu trei nurori”

3 moduri prin care verifici dacă aluatul este bine frământat

Frământatul poate fi terapeutic, deși poate fi privit drept cea mai dificilă sarcină din întregul proces de pregătire a bunătăților de casă. Când știi că aluatul tău este suficient de bine frământat? Iată 3 moduri prin care să verifici când poți spune cu mândrie ”Gata cu aluatul!”. 1. Aluatul este neted și ușor lipicios la atingere. Dacă frămânți deja de 10-12 minute, poți fi destul de încrezător că aproape ai terminat. De altfel, pe măsură ce îl frăm...

Citește mai mult

Image 3 moduri prin care verifici dacă aluatul este bine frământat

Ciabatta

60 minute

Ciabatta   Pentru un brunch la tine-acasă, o vizită pe nepusă masă ori o ieșire la iarbă verde cu prietenii, cu ciabatta pregătești sandvișuri ori gustări delicioase. E atât de ușor de pregătit și de servit! Urmează pașii din rețeta de mai jos și fii gata pentru laude din partea celor dragi. Timp de pregătire:   1 oră Ingrediente: 400 g făină 650 Raftul bunicii 300 ml apă călduță 4 g drojdie uscată 5 linguri ulei de măsline 1 lingură u...

Citește mai mult

Image Ciabatta

Inele de ceapă crocante și pâine olandeză

3 ore

Inele de ceapă crocante și pâine olandeză Timp de preparare: 3 ore Inele de ceapă crocante Ingrediente: 350 g făină Standard 650 Raftul bunicii 5 cepe mari 2 ouă 300 ml bere blondă 300 ml apă minerală carbogazoasă 1 linguriță sare 1 linguriță zahăr 3 lingurețe boia de ardei iute ulei pentru prăjit Pâine olandeză  Ingrediente: 500 g făină Standard 650 Raftul bunicii 350 ml apă călduță 7 g drojdie uscată 3 linguri ulei de măsline 1 linguri...

Citește mai mult

Image Inele de ceapă crocante și pâine olandeză

Chifle perfecte pentru burgeri

1 oră

Chifle perfecte pentru burgeri Timp de pregătire: 1 oră Ingrediente: 650 g făină 650 Raftul bunicii 1 plic și jumătate de drojdie uscată 5 linguri ulei 2 ouă (unul pentru uns) 1 linguriță zahăr 1 vârf de cuțit de sare susan 400 ml apă călduță Să faci la tine-acasă un hamburger care să treacă de testul tuturor pofticioșilor nu e treabă ușoară. Secretul burgerului perfect stă în cele două jumătăți de chiflă, pufoase la interior, crocante și aurii...

Citește mai mult

Image Chifle perfecte pentru burgeri

Lipii savuroase la tine acasă

1 oră

LIPII SAVUROASE LA TINE ACASĂ Timp de preparare: 1 oră Ingrediente: 1 kg făină 650 Raftul Bunicii 2 plicuri drojdie uscată 6 linguri ulei 1 linguriță zahăr 1 vârf de cuțit de sare 500-600 ml apă călduță Simple sau pline-ochi cu verdețuri, mixuri de carne pregătită la grill, cu salate variate, cu humus sau salată de vinete, lipiile sunt perfecte pentru gustări surprinzătoare, care să-ți scoată după-amiaza din anonimat. Mod de preparare: Amestecă fă...

Citește mai mult

Image Lipii savuroase la tine acasă

Pită cu păstrăv sălbatic și castraveți

20 minute

PITĂ CU PĂSTRĂV SĂLBATIC ȘI CASTRAVEȚI Timp de preparare: 20 de minute Pentru pită: 500 g făină 650 Raftul bunicii ½ pliculeț de drojdie uscată ½ linguriță de sare ½ linguriță de zahăr o linguriță de ulei de măsline 250 ml apă călduță Pentru pregătirea păstrăvului: 1 păstrăv sălbatic 1 castravete mic tăiat felii o lingură de maioneză 1 vârf de linguriță de hrean câteva frunzulițe de mărar tocat fin Mod de preparare: Începe cu ...

Citește mai mult

Image Pită cu păstrăv sălbatic și castraveți

Pâinică de luat la școală

50 minute

PÂINICĂ DE LUAT LA ȘCOALĂ Timp de preparare: 50 de minute Ingrediente: 750 gr făină 650 Raftul bunicii 400 ml apă călduță 1 pachețel de drojdie uscată 15 gr sare 70 gr de unt 75 gr semințe crude de dovleac, in, mac (alături de 75 gr făină și 2-3 gr de drojdie) Mod de preparare: Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade. Amestecă făina cu drojdia și apa, iar apoi frământă cu spor până devine un aluat omogen. Lasă-...

Citește mai mult

Image Pâinică de luat la școală

Pâine rapidă cu tărâțe și semințe

90 minute

PÂINE RAPIDĂ CU TĂRÂŢE ŞI SEMINŢE Timp de preparare: 90 de minute Ingrediente: 500g de făină Raftul bunicii 650 1 linguriță de bicarbonat de sodiu 1 linguriță de sare 500ml de lapte bătut 100 de grame de tarâțe amestecate cu semințe Mod de preparare: Nimic nu încălzește mai tare sufletul unei case ca mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor. Descoperă cu această rețetă cel mai plăcut, simplu și rapid mod de a prepara pâine gustoasa, în casă. ...

Citește mai mult

Image Pâine rapidă cu tărâțe și semințe