Aperitive
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Mămăligă la grill cu roșii și rozmarin - de post
Mămăliga este un preparat extrem de hrănitor, dar totodată și foarte gustos. Ușor și rapid de preparat, aceasta poate fi ideală pentru masa de prânz, dar și pentru cina ta din zilele de post. Încearcă această rețetă de mămăligă la grill cu roșii și rozmarin și cu siguranță nu vei da greș!
Timp de preparare: 45 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente pentru roșiile coapte:
350 g roșii cherry;
2 linguri oțet balsamic;
3 căței usturoi zdrob...
Citește mai mult
Empanadas - specialitate mexicană
Vrei un aperitiv inspirat de bucătăria mexicană, cu care să îți impresionezi musafirii? Sau poate o gustare rapidă, pe placul celor mari, dar mai ales a celor mici? Oricum ar fi, empanadas sunt preparatele pe care trebuie neapărat să le încerci! Ușor de gătit, dar și de mâncat, acestea pot fi servite atât la o masă în familie, cât și la petreceri cu mai mulți invitați.
Timp de preparare: 1 oră
Număr de porții: 10
Ingrediente:
Pentru aluat:
3 căni Mălai ...
Citește mai mult
Tartă tatin de legume
Tarta tatin este, în forma ei originală, preparată cu mere caramelizate în unt și zahăr. Ei bine, te provoc să încerci o rețetă de tartă tatin diferită de această dată – cu legume caramelizate. Poate fi servită cu succes pe post de gustare între mese, însă poate fi totodată și un aperitiv inspirat sau o masă de prânz consistentă.
Timp de preparare: 55 minute
Număr de porții: 6
Ingrediente pentru aluat:
225 g Făină 000 Raftul Bunicii;
1 linguriță s...
Citește mai mult
Pâinici de casă aromate cu usturoi, cașcaval și mix de verdețuri
V-ați făcut timp pentru un prânz la bunici în această primăvară? Minunat!
Avem o rețetă de aperitiv gustos, în ton cu vremea caldă, de care vă puteți bucura înainte de felurile principale pregătite cu drag de bunica: pâinici aromate cu usturoi proaspăt. Au un gust care va rămâne multă vreme în mintea celor dragi!
Timp de preparare: 3 ore și 25 de minute
Număr de porții: 10 pâinici pufoase
Ingrediente:
Pentru aluat:
180 g Făină Standard 650 Raftul b...
Citește mai mult
Tartă cu leurdă și mix de legume
Leurda, vestitorul primăverii, este ingredientul perfect pentru a fi adăugat în plăcinte sau tarte de casă. Poate și ție ți-a pregătit cu drag bunica o astfel de bunătate de casă. Acum, e timpul să dai secretele mai departe.
Din ingrediente simple, o făină de încredere și un mix de legume, poți face o masă rapidă și sănătoasă pentru oamenii dragi din viața ta. Nu ne putem gândi la ceva mai plăcut pentru a celebra o reuniune cu întreaga familie!
Timp de preparare:...
Citește mai mult
Tartine de casă asortate cu minunății
Pregătești o masă în familie și vrei să îi întâmpini pe cei dragi cu un aperitiv simplu, dar totodată de mare efect? Ce-ai spune de niște tartine apetisante, făcute cu pâine de casă?
Ideală este pâinea țărănească, făcută cu maia, care are o consistență mai densă decât cea făcută cu drojdie.
Pâine țărănească, cu maia
Ingrediente pentru maia:
100 g Făină Standard 650 Raftul Bunicii
100 g făină de secară
200 g apă călduță
Ingrediente ...
Citește mai mult
Tartă cu spanac
Vrei sa prepari un aperitiv gustos, foarte sănătos, însă pe care nu îl gătești chiar în fiecare zi? Tarta cu spanac este ideală într-o asemenea situație.
Timp de pregătire: 1 oră și jumătate
Număr de porții: 6
Ingrediente pentru blat:
¾ cană de Făină Superioară 000 Raftul Bunicii
¾ cană de Făină Standard 650 Raftul Bunicii
1 linguriță de sare
1/3 cană de ulei de măsline
2 linguri de semințe de susan
1/3 cană de apă
Ingrediente pent...
Citește mai mult
Ruladă aperitiv cu brânză și ciuperci
Surprinde-i plăcut pe cei dragi cu un aperitiv pe cât de sofisticat, pe atât de ușor de preparat: o ruladă aperitiv cu brânză.
Timp de pregătire: 30 de minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
10 linguri de Făină Standard 650 Raftul Bunicii
5 ouă
5 linguri de apă minerală
un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
2 cutii de cremă de brânză
10 ciuperci mari, proaspete
2 legături de mărar
Mod de preparare
Este recomandat sa scoți o...
Citește mai mult
Omletă cu șuncă
Omleta cu șuncă este preparatul ideal pentru un mic dejun sățios și gustos. Descoperă o rețetă simplă de omletă pe care să o pregătești în doar câteva minute și care să îți ofere necesarul de energie pentru întreaga dimineață.
Urmează rețeta și cât ai clipi vei avea un preparat delicios. Pentru o experiență culinară desăvârșită, poți servi omleta împreună cu o pâine caldă de casă preparată cu Făină Standard 650 Raftul bunicii.
Timp de pregătire:...
Citește mai mult
Musaca de cartofi cu smântână, roșii, cașcaval și carne tocată
Astăzi te aducem mai aproape de copilărie cu o rețetă de musaca îndrăgită de românii din toate colțurile tării. Cu un strat gros de cașcaval, compoziție suculentă și arome îmbietoare, musacaua este un preparat consistent și delicios, ideal pentru o masa în familie.
Urmărește pașii și sfaturile din rețetă și descoperă cum să prepari o musaca ce va aduce garantat zâmbetul buzele celor dragi ție.
Pentru o experiență culinară desăvârșită îți recomandăm servir...
Citește mai mult
Ouă umplute și pâine de casă, aperitiv rapid și gustos
În copilărie mama și bunica pregăteau platouri de aperitive cu ouă umplute în zilele de sărbătoare. Dacă îți este dor de gustul vremurilor acelea, poți să te apuci de gătit și să îi bucuri pe cei apropiați indiferent de ziua și perioada anului.
Timp de pregătire: 35 minute
Număr de porții: 12
Ingrediente:
6 ouă mari
3 linguri de maioneză
1 linguriță de muștar Dijon
1 linguriță de oțet de mere
sare și piper, după gust
boia de ardei dulc...
Citește mai mult
Orez cu legume
Bucură-i pe cei dragi cu o masă simplă, dar foarte gustoasă. Orezul cu legume poate fi servit atât pe post de fel principal, cât și sub formă de garnitură, alături de un pește suculent, făcut la cuptor, ori lângă un șnițel fraged de pui.
Așadar, dacă vrei să primești laude la masă, însă nu ai mult timp la dispoziție, prepară un orez cu legume. Fă repede și o salată de ardei copți și succesul este garantat!
Vestea bună este că poți face mai multe porții în...
Citește mai mult
Kebab de pui, frigărui orientale servite cu lipii de casă
Originar din Orientul Mijlociu, kebabul este o frigăruie din carne de berbec sau miel. Acesta se poate prepara însă cu orice tip de carne, chiar și cu pui sau pește.
În România, cele mai iubite tipuri de kebab sunt cel de vita și cel de pui. Astăzi îți vom oferi o rețetă de kebab de pui, gustos și pe placul tuturor celor din familie, de la mic, la mare.
Timp de pregătire: 45 minute
Număr de porții: 20
Ingrediente:
4 bucăți de piept de pui dezosat
20 de ciu...
Citește mai mult
Humus cremos cu legume proaspete și lipii de casă
Preparat oriental, hummusul a câștigat foarte multă popularitate în România în ultimii ani. Acesta este consumat, de cele mai multe ori pe post de aperitiv, alături de turte de casă, lipii sau chiar cu bețe de țelină, ardei gras și morcov.
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat diferit, înlocuiește clasica salată de vinete cu un bol de hummus.
Timp de pregătire: 40 minute
Număr de porții: 8 porții
Ingrediente:
1 conservă de năut, spălat ...
Citește mai mult
Fajitas de pui, deliciul mexican ușor picant
Fajitas de pui este un preparat specific mexican, cu fâșii din piept de pui, trase la tigaie cu diverse legume și condimente aromate. Acest preparat se servește, în mod tradițional, într-o tortilla (lipie mexicană) pe bază de porumb. În varianta modernă, fajitas se poate servi și în lipie din făină de grâu.
Acest preparat este gata în mai puțin de 50 de minute, așa că este ideal pentru zilele în care nu ești foarte inspirată pentru pregătirea mesei de seară sau nu ai ...
Citește mai mult
Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea
Călătoria noastră culinară prin țară ne-a îndreptat pașii spre țărmul Mării Negre, în însorita Dobrogea, unde comorile din bucătăria acestei regiuni ne-au ținut pe loc câteva ore bune. Mirosul de pește proaspăt gătit, parfumul mirodeniilor, gustul inconfundabil al preparatelor dobrogene, toate ne-au îmbiat să luăm un loc la masă, să ne ospătăm, totul în timp ce absorbeam cu nesaț secretele bucătăriei dobrogene.
Această regiune a țării știe cum să fructifice...
Citește mai mult
Plăcintă cu dovleac și scorțișoară
Îți amintești de zilele în care bunica te întâmpina cu o felie de plăcintă cu dovleac caldă și gustoasă?
Astăzi te aducem mai aproape de acele vremuri delicioase și te invităm să descoperi o rețetă de plăcintă de dovleac pe care să o prepari și tu pentru cei dragi.
Pregătește-ți ingredientele, pune-ți un zâmbet larg pe față, urmărește pașii din rețeta bunicii și mai repede decât crezi, vei obține o plăcintă delicioasă și un adevărat răsfăț pentru ...
Citește mai mult
Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto
Ciupercile umplute se numără printre cele mai ușoare de pregătit și gustoase aperitive pentru o masă festivă. Zemoase, înnobilate cu cașcaval și mirodenii, ciupercile umplute sunt un preparat apreciat atât de copii, cât și de adulți.
Astăzi te invităm să descoperi rețeta bunicii de ciuperci umplute și să afli cum poți să prepari rapid un aperitiv gustos, care să aducă zâmbetul pe fețele celor dragi ție.
Timp de pregătire: 40 de minute
Număr de porții: 5
...
Citește mai mult
Cartofi la cuptor în crustă de mălai
De la mic la mare, toată lumea iubește cartofii, mai ales dacă sunt crocanți și aromatizați. Această rețetă de cartofi copți în crustă aurie de Mălai Extra Gold de la Raftul bunicii este ideală pentru serile în care vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un preparat simplu, dar totodată gustos și de efect.
Cartofii la cuptor pot fi consumați ca fel principal, alături de o salată sănătoasă, din legume proaspete, dar și pe post de garnitură care însoțește o friptură...
Citește mai mult
Burrito mexican
Burrito este un preparat tradițional mexican servit în lipie împăturită în formă de buzunăraș și umplut cu un mix de ingrediente delicioase. Acest preparat are diverse rețete, dar cea originală conține întotdeauna carne, fasole sau orez mexican.
Te invităm să descoperi cum să prepari un burrito consistent, delicios și zemos, potrivit pentru orice parte a zilei.
Iată câteva avantaje în a-ți prepara burrito la tine acasă:
Poți folosi orice ingrediente dorești, ...
Citește mai mult
Bulz ardelenesc făcut pe jar sau la cuptor
Bulzul ardelenesc este ușor de gătit și extrem de gustos. Dacă organizezi o masă în familie, surprinde-i pe cei apropiați cu un bulz ardelenesc făcut pe jar, renunțând măcar o dată la clasicii mici.
Dacă vremea nu îți permite să faci bulzul după metoda tradițională, la foc, poți apela la o variantă de compromis – bulzul așezat într-o tavă și gătit la cuptor. Pentru un efect „Wow” garantat pe chipurile invitaților la masă, servește-le bulzul pe platouri de le...
Citește mai mult
Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia
Tot călătorind prin țară, în căutare de rețete cu specific tradițional de colecție, am poposit o vreme prin Muntenia, o zonă care ne-a cucerit prin diversitatea culinară dată de influențele orientale, franțuzești sau italienești.
Acestea au contribuit la crearea unui mozaic culinar reușit, din care ne-am înfruptat și noi. Aici în Muntenia, ciorbele sunt acrite cu borș și înnobilate cu leuștean, care le oferă un gust aparte. În ciorbele de legume se pune orez și un a...
Citește mai mult
Tartă cu ștevie și ceapă verde
Tarta este un fel de mâncare fin, care poate fi reinterpretat la infinit și prin care poți aduce de fiecare dată zâmbete pofticioase pe chipurile celor dragi. În această primăvară, îți propunem o rețetă de tartă sărată cu verdețuri, care să aducă un plus de prospețime mesei în familie.
Timp de pregătire: 2 ore
Număr de porții: 6
Ingrediente
Pentru aluat
250 g Făină 000 Raftul bunicii
100 g unt
1 ou
1 lingură de lapte rece
1 vârf de cuțit de sare
P...
Citește mai mult
Meniul de Paști complet: idei și rețete pentru o masă festivă în familie
Sărbătorile Pascale marchează una dintre cele mai frumoase perioade din an: renașterea naturii și totodată a Mântuitorului Iisus Hristos. Profităm de cele 3 zile de sărbătoare pentru a ne strânge, cu mic, cu mare, în jurul mesei și a ne înfrupta din bucate tradiționale pregătite cu sârg, după rețeta bunicii. Masa de Paști este un prilej de mare bucurie în sânul familiei: generații întregi se strâng în aceeași casă, ciocnesc ouăle roșii sau pe cele frumos încondeiat...
Citește mai mult
Pâine de casă cu busuioc și usturoi verde
Usturoiul verde dă savoare bunătăților de primăvară, iar în combinație cu busuiocul imprimă un gust proaspăt, delicat și reconfortant oricărui preparat. Printre bunătățile de casă care pot fi și mai gustoase cu ajutorul acestui mix se numără, desigur, și pâinea. Nu lăsa primăvara să treacă fără să încerci această rețetă minunată.
Timp de pregătire: 2 ore
Număr de porții: 8
Ingrediente
500 g făină 650 Raftul bunicii
1 plic drojdie
200 g ustu...
Citește mai mult
21 decembrie: Chișca și mamaliga lui Ștefan a Petrei – ”Amintiri din copilărie”
În partea a treia a ”Amintirilor din copilărie”, de Ion Creangă, Nică este deja la seminar, pregătindu-se să devină preot. Într-o iarnă, de Crăciun, abia așteaptă să ajungă acasă, unde îl așteaptă o mulțime de preparate din porc, printre care și tradiționala chișcă, adică un caltaboș moldovenesc, alături, bineînțeles, de nelipsita mămăliguță.
Pentru că tocmai e timpul ei, iată și rețeta de chișcă:
500 de grame de carne de porc se completează cu 30...
Citește mai mult
Brioșe vesele cu legume
Brioșe cu legume
Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa?
Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale întreg...
Citește mai mult
Brioșe cu mălai și broccoli
Brioșe cu mălai și broccoli
Pentru o gustare hrănitoare în pachețelul pentru școală ori pentru birou, pentru toți pofticioșii îndrăgostiți de brioșe, să ai la-ndemână Mălaiul Extra Gold de la Raftul bunicii și legumele preferate. Pentru această rețetă, noi am ales broccoli, dar poate fi înlocuit cu orice alte legume ce-ți sunt pe plac.
Timp de pregătire: 30 minute
Ingrediente:
80 g Mălai Extra Gold Raftul bunicii
100 g Făină Standard 650 Raftul bunicii...
Citește mai mult
Cârnăciori de casă în aluat
Cârnăciori de casă în aluat
Calzi ori reci, pentru gustări pe fugă ori pe-ndelete, la iarbă verde sau ca aperitiv, pentru când e foamea prea mare ori doar ai poftă de ceva bun, pentru toate, cârnăciorii în aluat sunt perfecți.
Pentru a-i pregăti rapid și cu spor, urmărește indicațiile de mai jos.
Timp de pregătire: 40 minutes
Ingrediente:
500 g făină 650 Raftul bunicii
250 ml lapte călduț
7 g drojdie uscată
25 g unt
1 unt
10 g sare
...
Citește mai mult
Bastonașe de mămăligă cu sare de mare și parmezan
Bastonașe de mămăligă cu sare de mare și parmezan
TIMP DE PREGĂTIRE: 40 minute
Ingrediente
300 g mălai Extra Gold Raftul bunicii
600 ml apă
1 linguriță sare
2 linguri de unt
3 căni de parmezan ras
1 lingură ulei de măsline sau ulei vegetal
Cartofi pai cu o formă perfectă sau o altă gustare, scoasă din tipare? Urmează pașii de mai jos și descoperă ce poți face cu Mălaiul Extra Gold Raftul bunicii și alte ingrediente la-ndemână.
Mod de preparar...
Citește mai mult
Inele de ceapă crocante și pâine olandeză
Inele de ceapă crocante și pâine olandeză
Timp de preparare: 3 ore
Inele de ceapă crocante
Ingrediente:
350 g făină Standard 650 Raftul bunicii
5 cepe mari
2 ouă
300 ml bere blondă
300 ml apă minerală carbogazoasă
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
3 lingurețe boia de ardei iute
ulei pentru prăjit
Pâine olandeză
Ingrediente:
500 g făină Standard 650 Raftul bunicii
350 ml apă călduță
7 g drojdie uscată
3 linguri ulei de măsline
1 linguri...
Citește mai mult
Tartă cu legume
Tartă cu legume
Timp de pregătire: 1h 15 minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g făină 000 Raftul bunicii
100 g unt
1 ou
1 lingură de apă/lapte rece
2 g sare
Pentru umplutură:
200 g ciuperci
1 dovlecel
1 vânătă mică
1 roșie
1 ardei gras
4 fire de ceapă verde
100 g smântână (24% grăsime)
1 legătură pătrunjel
1 lingură ulei
3 ouă
sare
piper
Cum îi faci până și pe cei mai pretențioși dintre invitații tăi la prânz să se îndrăgos...
Citește mai mult
Quiche cu ciuperci
Quiche cu ciuperci
Timp de pregătire: 1h 45 minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g făină 000 Raftul bunicii
125 g unt
1 ou
1 lingură de apă rece
sare
Pentru umplutură:
400 g ciuperci
4 fire de ceapă verde
200 g smântână (24% grăsime)
3 ouă
50 g brânză cheddar
50 g brânză emmentaler
3 linguri ulei de măsline
sare
piper alb
nucşoară
Astăzi am găsit inspirație într-un savuros quiche cu ciuperci, pregătit cu mult drag de Madame Pelin.
Descope...
Citește mai mult
Pachețele cu spanac și gorgonzola
Pachețele cu spanac și gorgonzola
Timp de pregătire: 45 minute
Ingrediente:
Pentru aluat
800 g făină 650 Raftul bunicii
1 pachețel de drojdie uscată/25 g drojdie proaspătă
300 ml lapte
3 ouă, din care unul pentru uns
10 g praf de copt
3 linguri ulei
1 vârf de cuțit de sare
1 vârf de cuțit de zahăr
Pentru umplutură
1 lingură făină 650 Raftul bunicii
150 g brânză gorgonzola
300 g spanac proaspăt
1 lingură de ulei
2 ouă
Jumătăți de nucă
Susan...
Citește mai mult
Mini-quiches de primăvară și drob aromat în aluat
MINI-QUICHES DE PRIMĂVARĂ ȘI DROB AROMAT ÎN ALUAT
Timp de preparare: 3 ore
Mini-quiches de primăvară
Ingrediente pentru aluat:
200 g Făină Standard 650 Raftul Bunicii
100 g unt
50 ml apă
1 vârf de cuțit de sare
Ingrediente pentru umplutură:
250 g brânză de vaci
20 g unt
200 ml smântână
4 ouă
2 cepe albe
1 cățel de usturoi
2 fire de ceapă verde
1 mână de baby spanac proaspăt
1 vârf de cuțit de sare
1 vârf de cuțit de piper
Drob aromat...
Citește mai mult
Lipii savuroase la tine acasă
LIPII SAVUROASE LA TINE ACASĂ
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
1 kg făină 650 Raftul Bunicii
2 plicuri drojdie uscată
6 linguri ulei
1 linguriță zahăr
1 vârf de cuțit de sare
500-600 ml apă călduță
Simple sau pline-ochi cu verdețuri, mixuri de carne pregătită la grill, cu salate variate, cu humus sau salată de vinete, lipiile sunt perfecte pentru gustări surprinzătoare, care să-ți scoată după-amiaza din anonimat.
Mod de preparare:
Amestecă fă...
Citește mai mult
Cubulețe de mămăliguță cu brânză și roșii și găluște cu prune
CUBULEȚE DE MĂMĂLIGUȚĂ CU BRÂNZĂ ȘI ROȘII ȘI GĂLUȘTE CU PRUNE
Timp de preparare: 1 oră și 40 minute
Cubulețe de mămăliguță cu brânză și roșii
Ingrediente:
300 g Mălai Extra Gold Raftul Bunicii
1 l apă
1 linguriță sare
Ingrediente pentru ornat
Roșii cherry
Biluțe de mozzarella
Usturoi
Busuioc
Găluște cu prune
Ingrediente:
150-200 g făină 000 Raftul Buncii
50 g Griș Raftul Bunicii
500 g cartofi
500 g prune mici
150 g pesmet
1 linguriță...
Citește mai mult
Meniu de Revelion pentru pregătiri fără griji
MENIU DE REVELION PENTRU PREGĂTIRI FĂRĂ GRIJI
Timp de preparare: 4 ore
Meniu de Revelion:Chec aperitiv
Mini pateuri cu cașcaval
Sărățele de casă
Plăcintă cu brânză sărată
Mușchiuleț de porc
Salată de sfeclă roșie cu hrean
Prăjitură cu brânză dulce și stafide
Prăjitură cu nucă și ciocolată
Pentru o noapte de vis, multe zile de pregătiri!
Noaptea dintre ani poartă cu sine o încărcătură simbolică, cu speranța unui An Nou ...
Citește mai mult
Fursecuri dulci-sărate
FURSECURI DULCI-SĂRATE
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente necesare pentru aproximativ 24 de bucăți:
150 g făină 000 Raftul bunicii
200 g marţipan (pastă fină de migdale și zahăr)
80 g zahăr pudră
1 ou
50 g migdale sărate mărunțite
1 lingură lichior Amaretto
câteva picături de apă de trandafiri
1 gălbenuş de ou
65 g migdale sărate
Mod de preparare:
Fie că iubești mai mult gustările dulci sau pe cele sărate, ori nu te poți decide între ele,...
Citește mai mult
Covrigi cu semințe de in și sare de mare
COVRIGI CU SEMINȚE DE IN ȘI SARE DE MARE
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute
Ingrediente:
1 kg Făină 650 Standard Raftul Bunicii
600 ml apă călduță
100g unt topit
60 g bicarbonat de sodiu
20 g drojdie uscată
2 linguri zahăr
2 lingurițe sare fină
sare de mare
100 g semințe de in
Mod de preparare:
Colindătorii vrednici, talentați și pofticioși încep să vestească sărbătorile de iarnă odată cu Moș Nicolae. Întâmpină-i cu bucurie și cu cei ma...
Citește mai mult
Pită cu păstrăv sălbatic și castraveți
PITĂ CU PĂSTRĂV SĂLBATIC ȘI CASTRAVEȚI
Timp de preparare: 20 de minute
Pentru pită:
500 g făină 650 Raftul bunicii
½ pliculeț de drojdie uscată
½ linguriță de sare
½ linguriță de zahăr
o linguriță de ulei de măsline
250 ml apă călduță
Pentru pregătirea păstrăvului:
1 păstrăv sălbatic
1 castravete mic tăiat felii
o lingură de maioneză
1 vârf de linguriță de hrean
câteva frunzulițe de mărar tocat fin
Mod de preparare:
Începe cu ...
Citește mai mult
Rulouri de pizza cu mozzarela și spanac
RULOURI DE PIZZA CU MOZZARELA ȘI SPANAC
Timp de preparare: 25 de minute
Ingrediente:
Ce ai nevoie:
200 gr făină 650 Raftul bunicii
100 ml apă călduță
2 linguri ulei de măsline
1/2 linguriță de zahăr
1/2 linguriță de sare
1/4 cub de drojdie
mozzarella rasă după gust
sos de roșii
câteva frunze de spanac baby
Mod de preparare:
Ce ai de făcut:
Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade.
Prepară un amestec omogen din...
Citește mai mult
Brioșe aperitiv
BRIOȘE APERITIV
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
De ce ai nevoie (pentru 10 bucăți):
160 gr făină 000 Raftul bunicii
un praf de sare
1 pliculeț praf de copt
2 ouă
50 ml ulei de măsline
150 gr cașcaval/ brânză telemea
100 gr șuncă/ mușchi file
cubulețe de ardei gras sau gogoșar
mărar, pătrunjel (opțional)
roșioare pentru decor
Mod de preparare:
Ce ai de făcut:
Foarte puține, de fapt!
Într-un vas, așază cu grijă făina, praful ...
Citește mai mult
Chec cu dovlecel, lapte bătut și ceapă verde
CHEC CU DOVLECEL, LAPTE BĂTUT ȘI CEAPĂ VERDE
Timp de preparare: 1 oră și 10 minute
Ingrediente:
2 căni cu făină 000 Raftul bunicii
2 linguri de zahăr
1 linguriță și jumătate praf de copt
jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu
jumătate de linguriță sare
1 cană de lapte bătut
1 ou
1/4 cană de unt topit
1 cană și încă un sfert de brânză Cheddar rasă
2 linguri de ceapă verde proaspătă mărunțită
1 cană dovlecel ras, scurs de zeamă
Mod de pre...
Citește mai mult
Grisine cu parmezan
GRISINE CU PARMEZAN
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
2 căni și jumătate + încă 2 linguri de făină 650 Raftul bunicii
3 linguri de unt
3/4 cană de lapte
3/4 linguriță de drojdie uscată activă
3/4 linguriță de sare de mare
1/8 linguriță de piper proaspăt măcinat
1/2 cană parmezan proaspăt ras
Semințe de susan și mac
Mod de preparare:
Dacă afară e foarte cald și-ai vrea mai degrabă să te uiți la un film acasă cu cei mici, hai să-ți sp...
Citește mai mult
Mini-pateuri cu cașcaval
MINI PATEURI CU CAȘCAVAL
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
1 cană de făină albă 650 Raftul bunicii
3/4 cană de apă
70g de unt
O jumătate de linguriță de sare
1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
1/8 linguriță de nucșoară măcinată
4 ouă mari
3/4 cană de cașcaval ras
1 lingură de pătrunjel tăiat mărunt
O jumătate de cană de parmezan ras
Mod de preparare:
Dacă ți-e poftă de o gustare sărată, rețeta aceasta este pentru ti...
Citește mai mult
Plăcintă cu brânză sărată
PLĂCINTĂ CU BRÂNZĂ SĂRATĂ
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente:
Pentru foi (3 bucăți):
făină 000 Raftul bunicii cât cuprinde
2 ceșcuțe de apă caldă
6 linguri de ulei
15-20 g de drojdie proaspătă
Compoziția pentru umplutură:
750 g de brânză sărată (frământată sau dată pe răzătoare)
750 g brânză proaspătă nesărată
coajă de lămâie rasă sau esență de rom (opțional)
Compoziția pentru uns:
2 ouă
2-3 linguri de smântână grasă
...
Citește mai mult
Clătite cu brânză
CLĂTITE CU BRÂNZĂ
Timp de preparare: 35 de minute
Ingrediente:
250 g de făină 000 Raftul Bunicii
1 linguriță de sare
5 ouă
500 ml lapte la temperatura camerei
40 g de unt topit
ulei pentru uns tigaia
300 g de brânză de vaci
50 g de zahăr
coaja de la o lămâie
150 g de smântână cu 30 la sută grăsime
Mod de preparare:
Primul pas este să faci aluatul pentru clătite. Sparge 3 ouă, bate-le cu o linguriță de sare și cu mult simț de răspundere. Apoi toar...
Citește mai mult